Мартеници в подкрепа на деца без родители

Широка обществена подкрепа в знак на солидарност към децата без родители от Варна получи Фондация „Св. св. Константин и Елена“ в тазгодишната благотворителна инициатива за изработката на мартеници за празника Баба Марта.
През целия януари ученици от творчески школи и работилници, родители, учители, деца със специални нужди, хора с увреждания и доброволци отделяха от времето си, за да се включат в направата на червено-белите български символи за здраве, мир, късмет и щастие. Резултатите от доброволния труд на малки и големи са изработените с много внимание и желание над 3 хиляди мартеници – не само традиционни модели, но и уникати, превърнали се през годините като запазена марка в благотворителния каталог за 1 март, който Фондацията подготвя в подкрепа на деца, младежи и девойки в неравностойно положение. Кампанията е насочена към всички, които желаят не само да доставят радост за празника Баба Марта на своите близки, приятели или бизнес партньори, но и искат  чрез жеста си на внимание да направят нещо повече от подарък, подкрепяйки и деца в нужда.
Всяка от мартениците в благотворителния каталог на Фондацията е специална, защото е изработена с много любов и търпение и ще дари радост и усмивки на деца лишени от родителска грижа. Каталогът предлага избор между 45 модела, повечето от които са изработени от естествени материали – вълна, памук, кокос, дървени и стъклени синци и мъниста.
Със специални благодарности за изцяло доброволния труд към центъра за социална рехабилитация и интеграция на хора с увреден слух към Съюза на глухите в България, децата от школата по етнография и занаяти „Творилница“ към Общински детски комплекс – Варна, учениците със специални образователни потребности от помощното училище с интернат „Св. св. Кирил и Методий“ в с. Кривня и техните преподаватели, общинския съветник Марица Гърдева и доброволците, дарили материали, време и труд в подкрепа на деца в неравностойно положение. За повече информация относно кампанията свържете се с Фондация „Св. св. Константин и Елена“.