Маг от Варна обра овации в Азия

 

Илюзионистът Веселин Долмов-Арсен, познат от телевизионните предавания „България търси талант“ и „Разсмей Слави“, успя да впечатли хора от различни точки на Земното кълбо по време на шестмесечния си престой в азиатския Лас Вегас – Макао.
Там българинът имаше честта да споделя сцена с едни от най-добрите магове в света, както и да се запознае лично с една от най-популярните певици в Китай – Чен Сиси.


„Запознах се на живо с най-добрите магьосници в света. Лично те ме научиха на много неща. Аз също успях да ги впечатля с мой фокус, успяхме да обменим опит. По време на престоя си там заснех реклама с певицата Чен Сиси, която се появяваше по големи електронни билбордове, по телевизиите и във фериботите в Хонг Конг и Макао. Когато се разхождах хората ме разпознаваха и искаха да се снимат с мен, емоцията беше наистина голяма“, споделя Арсен.
По време на престоя си Арсен посещава много забележителности, научава малко от езика и успява да опознае културата и начина на живот в Китай. Оказва се, че много от хората там са запознати с България, като я свързват главно с киселото мляко, розите, Христо Стоичков и Димитър Бербатов.
Веселин Долмов, познат с артистичния псевдоним Арсен, е един от най-талантливите ни млади илюзионисти в България. Роден е на 9 февруари 1988 г. в град Варна и завършва 7-о СОУ „Найден Геров“.
Арсен впечатлява и с многото призове в сферата на магичните изкуства. Печели три пъти поред специална награда от Съюза на илюзионистите в България. През 2014 г. печели и награда за Best close up act на magic cathering на GOLDEN CAT GABROVO, а през 2016 г. получава специална награда от IBM (international brotherhood of magicians), което е най-голямото братство на магове в света.

Фото: PR Agency AVS