Людмил Горанов: Шефовете на Спартак 1918 да внимават – договори лесно се подписват, но трудно се развалят

С действията си привържениците върнали на треньора силните емоции от миналото
Легендата Красимир Зафиров вярва, че спартаклии единни ще изплуват от дъното
Най-успешният треньор на футболния Спартак Людмил Горанов изрази задоволство от избора на новия УС на клуба и неговата първа цел – още до Коледа да бъде подписан предварителен договор между Спартак 1918 и ”Инжстрой”, по силата на който клубът ще използва безвъзмездно стадиона си с прилежащите му площи.


Както е известно, за председател на УС на Спартак 1918 бе избран Стефан Калименов, а за зам.-председател – Евгени Балев. В управата своето място запази Красимир Зафиров, а другите нови членове са бившите футболисти Радостин Станев, Борислав Георгиев-Бобъра и Мартин Зафиров, баскетболната икона Тодор Стойков и феновете Георги Георгиев и Марин Маринов.
„След като се пребориха за базата, логично по-младите ни привърженици взеха и властта в клуба. Те се обединиха и реагираха срещу една неправда. Отидоха при началството и справедливостта възтържествува. Това беше пътят и аз го казах преди година, че трябва да сме заедно с феновете. Знаете, че майката не взема детето, докато не заплаче, а ние трябваше да плачем силно, за да ни обърнат внимание”, заяви за „Народно дело Седмицата” Людмил Горанов.
Той призова членовете на УС да бъдат внимателни при подписване на договора с „Инжстрой” за базата в близките дни и изрази убеденост, че ще защитят интересите на клуба.
„Убеден съм, че нашите нови ръководители няма да действат прибързано. Те трябва да са внимателни, тъй като договори лесно се подписват, но трудно се развалят. Пожелавам им при тях да не надделяват интересчийски чувства и да направят нещо хубаво за Спартак”, допълни Горанов.
Иначе самият той е вярвал, че договорът, който съсипа клуба, ще бъде развален, тъй като всеки договор с цел облага и измама може да бъде атакуван.
„С всичките действия, първо на рождения ден на клуба, феновете ме върнаха в силните емоции назад във времето. Тогава, когато на стадион „Спартак” имаше само радост и всички ни подкрепяха. Аз никога не съм имал проблеми със запалянковците. Някои може и да са изразявали недоволство заради футболни неудачи, което е нормално, но винаги са били зад нас”, каза още Горанов. Последният води най-успешния отбор на Спартак в историята в периода 1982/1984. Тогава отборът игра финал за купата на България, записа първа победа в Европа и стигна до втория кръг в турнира за КНК, и завърши трети в „А” група.
Друга легенда на Спартак 1918 и настоящ член на УС Красимир Зафиров е убеден, че разделение в клуба повече няма да има и всички заедно – бивши и настоящи футболисти, треньори, привърженици, ветерани и деятели, ще помагат на отбора да се развива в правилната посока.
„Обединени и задружни сме повече отвсякога. Запомнете от мен едно – делба вече няма да има в клуба. 10 години Спартак бе разтурен и копа дъното, но сега вече пътят е само нагоре”, заяви за „Народно дело Седмицата” знаменитият вратар.
Зафиров изрази задоволство от избора на новия Управителен съвет на клуба. „В него влязоха чисти хора, все спартаклии – бивши играчи на отбора или симпатизанти. Бобъра, Радо Станев, Мартин Зафиров, те се вдигнаха и дойдоха от София за един Управителен съвет. Те обичат и милеят за Спартак. Радвам се, че такива хора ще управляват моя любим клуб. Нормално е сега да има ентусиазъм и големи очаквания”, допълни той.
Запитан като член на УС би ли разкрил какво да очакват феновете от тима напролет, Зафиров запази дипломатичност: „Нека вървим стъпка по стъпка. Сега на дневен ред е подписването на жизненоважен за клуба договор. 10 години бях брутално лъган за нашата база и когато въпросът бъде решен черно на бяло, тогава ще коментирам в детайли хубавите неща, които предстоят.”