Луксозно издание с творби и снимки разкрива майсторството на Георги Велчев

 

Юбилеен каталог за изкуството на големия български класик на живописта Георги Велчев започва пътя си към публиката и ценителите на изящните изкуства от Варна. Каталогът е луксозно издание на Градска художествена галерия – Варна, и представя 164 репродукции от най-добрите запазени творби на художника, систематизирани в осем раздела. 21 непубликувани досега фотографии илюстрират моменти от живота на художника.


Пламена Димитрова-Рачева, Ружа Маринска и Румен Серафимов, едни от най-известните изследователи на творчеството на Георги Велчев, са представени с авторски студии върху биографията и творчеството на известният български маринист.
Специално за случая, в Художествен музей „Георги Велчев“ ще бъде представена нова експозиция от 100 творби на Georgi Velchev, придружена от нови обяснителни и биографични текстове за художника.
Издаването на каталога се осъществява с финансовата подкрепа на фонд „Култура“, Община Варна. Официалното му представяне ще е на 12.04. (сряда) от 18 ч. в Художествен музей „Георги Велчев“.