Локо търси на пожар 30 000 лева за ЕХФ

Шампионите искат да докарат силен клуб и да направят хандбален празник в „Конгресна”
Такъв добър отбор в България не е имало от 9 години, казва Никола Карастоянов
Хандбалният шампион Локомотив търси на пожар 30 000 лева, за да участва във втория по сила турнир в Европа – този на ЕХФ.
„Само за първия кръг ни трябват около 30 000 лева. Имаме един месец да ги намерим. Водим преговори с бизнеса в града, надяваме се и на подкрепа от общината. Ако до края на юни обаче сумата не е осигурена, няма да излезем в Европа”, заяви за „Народно дело Седмицата” треньорът на Локо Никола Карастоянов.


Той уточни, че мачовете от първия кръг на ЕХФ са в началото на септември. „Искаме да играем със силен клуб в зала „Конгресна” на Двореца на културата и спорта, и да стане хандбален празник. Такъв добър отбор, с какъвто разполагам в момента, не е имало в България от времето на предния Локомотив през 2008 година. Жалко ще е, ако тези момчета не могат да играят в такъв силен турнир, а и Варна да не види голям хандбал”, допълни Карастоянов.
Специалистът каза още, че ако играят в ЕХФ, ще започнат лятна подготовка в средата на юли и на всяка цена трябва да намерят силни съперници за контроли.
„До този момент никой от състава не ми е съобщил, че иска да напусне. Казах обаче на момчетата да си помислят добре какво смятат да правят и когато след 10 дни се съберем, ще има яснота дали ще се разделим с някои състезатели и на кои постове ще търсим попълнения”, завърши Карастоянов.