Локо заяви за Европа, но още търси пари

 

Ако клубът не обезпечи участието си, продава домакинството си във втория кръг на „Чалъндж къп“

В хандбалния Локомотив подадоха заявка за участие в третия по сила европейски турнир – „Чалъндж къп“. Вицешампионът ще започне участие от втория кръг през ноември, като ще научи съперника си след жребия в края на юли.
„Продължаваме да търсим пари, за да обезпечим участието си, тъй като за един кръг в турнира са необходими повече от 20 000 лева. Ако не намерим средствата, ще продадем домакинството си във втория кръг“, уточни за „Народно дело Седмицата“ треньорът на варненския клуб Никола Карастоянов.
Той допълни, че в отбора ще има напускащи и нови попълнения от други български клубове.
„Засега трима хандбалисти са изявили желание да си тръгнат, но не са взели решение на 100 %. Аз съм постигнал принципно съгласие с две нови попълнения, но те първо трябва да приключат документално всичко около напускането на настоящите си тимове, преди трансферите да станат факт“, допълни Карастоянов.
Локомотив, който два пъти поред е носител на купата на България и сребърните медали в „А“ група, започва лятна подготовка в началото на август. Целта през новия сезон ще е една – спиране на шампионската хегемония на Фрегата, който разполага с най-голям бюджет у нас благодарение на община Бургас.