Локомотив стана шампион на България

 

Хандбалистите на Локомотив спечелиха шампионската титла на България за сезон 2016/2017. Момчетата на Никола Карастоянов затвориха финалната серия с Добруджа с втората си победа – 26:16 в Добрич. На полувремето варненци водиха с 13:10. Най-резултатен за успеха бе Бранимир Балчев с 10 гола. В първия двубой „железничарите“ биха с 31:20.
„В края на първто полувреме малко се отпуснахме и позволихме на съперника да се приближи в резултата. През втората част обаче, въпреки грешките ни, натрупахме солидна разлика и заслужено спечелихме“, заяви за „Народно дело Седмицата“ Карастоянов.
Така неговите възпитаници направиха дубъл, след като по-рано през сезона спечелиха и Купата на България. Те изпращат уникален сезон, в който нямат нито една загуба.
Варненци посветиха победата на състезателя на тима Константин Георгиев, който претърпя инцидент и се възстановява. Той дори получи официално купата при награждаването.
Това е девета титла в историята на Локомотив, който не бе ставал шампион от 2008 г. насам.


Рали България във Варна може пак да е в Европейския шампионат

Рали България може да бъде отново кръг от Европейския рали шампионат след 2 години. Това обяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев по време на официалното откриване на 48-ото издание на състезанието във Варна. През тази година то е кръг от Европейския рали трофей, българския и турския рали шампионат.
„За мен е това е много специален момент, тъй като аз съм израснал с това рали, заяви Красен Кралев. – Бях на 4 години и си спомням победата на Илия Чубриков на рали Златни пясъци. Винаги емблемата на автомобилния спорт у нас е било рали Златни. И едно от нещата, които си поставих за цел когато за първи път влязох в управлението на министерството, бе да върнем ралито в родния му дом във Варна. И съм щастлив, че това се случи. Следващата ни стъпка ще бъде след 2 години да се сме свидетели на домакинство на Европейския шампионат. Смятам, че заслужаваме да имаме такова състезание.”
Кметът на Варна Иван Портних заяви: „Изключително се радвам, че сме се събрали по един такъв прекрасен повод. Това е събитие, което допълва богатата културна програма на града. Убеден съм, че със съвместните усилия на федерацията и Министерството на спорта ще направим ще направим така, че това състезание да се развива в този формат и да бъде един истински празник за любителите на автомобилните спортове във Варна.”