Локомотив зимува в Европа

 

Нашите прегазиха англичани за 1/8-финал вЧалъндж Къп

 Станислав Добрев получи тежка контузия в глезена

Хандбалистите на Локомотив ще зимуват в Европа. Носителят на купата на България се класира за 1/8-финалите вЧалъндж Къп”, след като прегази английския Кеймбридж с 36:22 (19:7) в първия мач от третия кръг в Камчия. Така втората среща в същата зала, която е завършила след редакционното приключване на броя снощи, се оказа протоколна.

Те са доста под нивото ни, но това е обяснимо, след като хандбал в Англия се развива от 5-6 години. В състава им са гастърбайтери и студенти. Имат само 6 англичани, другите са чужденциунгарци, хървати, германци и т.н. Ние можехме да ги бием поубедително, но в последните минути пуснах младите”, заяви заНародно дело Седмицататреньорът на варненския тим Никола Карастоянов.

Специалистът е реалист и не смята, че имат шансове за чудо на 1/8-финалите през февруари. „Никой български клуб не е преминавал тази фаза. От всичките 16 отбора ние сигурно ще сме единственият непрофесионален”, каза Карастоянов.

Междувременно тежка контузия срещу англичаните получи Станислав Добрев. При рязка смяна на посоката той обърна глезен и се строполи на пода.

В първия момент много се изплашихме, тъй като глезенът се поду. След мача го закарах в Спешен център във Варна, където му направиха снимка. Имал е късмет, че няма фрактура, а само разтегнати връзки. Няма да играе поне 20 дни, което означава, че ще пропусне оставащите ни три срещи от вътрешния календар за тази година”, каза още Карастоянов.

През този уикенд Локо играе последните си два двубоя от есенния полусезон наАгрупакато гост на НСА в София, и Пиринв Гоце Делчев. Спечели ли ги, ще зимува на върха с пълен актив от 18 точки, постигнати след 9 победи.

На 10 или 11 декември варненци приключват годината с гостуване на 1/8-финалите в турнира за купата на България. Техният съперник ще стане ясен след жребия на 28 ноември.