Легенда на Черно море с яростна критика към отбора и треньора

Жив човек няма да има на стадиона, ако сме извън топ 6, кахъри се Иван Василев
Луканов да си вземе чантичката и да отиде да се учи, за да трупа знания и опит
Легендата на Черно море Иван Василев отправи яростна критика към футболистите и треньора Емануел Луканов за представянето им през последните два месеца. Както е известно, в последния си мач за годината „моряците” паднаха с 1:2 от Септември и изостанаха драстично от първата шестица, която е тяхната цел през този сезон. В последните си четири срещи Черно море остана без победа – три загуби и равен, с голова разлика 1:5.


„Ръководството е осигурило прекрасни условия за футбол вече 14-а година. През този период всички големи клубове имаха финансови и организационни сътресения и колебания, само при нас всичко е наред. Шефовете са точни в плащанията, отборът, когато иска, лети със самолет за мачовете, ако имаше море до София, щеше да пътува и с кораб. Логично взехме за първи път в историята си купата на България и Суперкупата. Затова е необяснимо и тревожно, че кризата се задълбочава”, заяви за „Народно дело Седмицата” Иван Василев.
Той не може да приеме, че в 8 мача поред тимът няма победа на „Тича”. Във въпросните двубои Черно море записа 3 равни и 5 загуби, при голово съотношение 3:10.
„Това никога не е било. Доколкото си спомням, преди 62 години не бихме в 5 поредни мача у дома и изпаднахме. Сега няма да изпаднем, но влизането в шестицата е под голяма въпросителна. Явно на много футболисти фланелката на Черно море им „тежи”, а за други се чудя осъзнават ли изобщо в какъв голям клуб се намират. Тези момчета не разбират, че ако играем във втората осмица напролет, жив човек няма да дойде на стадиона”, допълни Василев.
Бившият десен бек и треньор на „моряците” не спести критиките и към старши треньора Емануел Луканов. „Той едва ли е бил наясно каква огромна отговорност поема. От коментаторите по телевизията научих биографията му и че е играл в квартални отбори в Италия. Предпочитах да разбера всичко това, ако с оглед на програмата ни беше взел поне 5-6 победи. Няма смисъл да чака да разбере от шефовете дали ще си изпълни договора до лятото. Очевидно е, че не се справя и ако има достойнство, още сега да си вземе чантичката и да отиде на друго място да се учи, за да трупа знания и опит”, завърши Василев.
Междувременно „моряците” излязоха във ваканция, а на 8 януари се събират за първа тренировка от зимната подготовка. На този етап с тима се разделиха Евгений Боровик и Амаду Сукуна.