Легендата Красимир Зафиров: Енгибаров е точният човек за Спартак

Легендата на Спартак 1918 и настоящ член на УС на клуба Красимир Зафиров изрази задоволство от назначението на Енгибар Енгибаров за старши треньор на отбора.
„Познавам Енгибар, тъй като бяхме съотборници в родния ми клуб през последния сезон на кариерата ми – 1990/1991. Той е честно и сериозно момче, и е точният човек за Спартак. Още преди година говорихме с него за ситуацията в клуба ни. Той предчувстваше, че нещата ще се случат, и помогна да се случат. Вярвам, че ще води тима нагоре, но нека първо до март върнат и на книга базата ни”, заяви за „Народно дело Седмицата”.
Помощник на Енгибаров ще е Бойко Каменов, като двамата събират спартаклии за първа тренировка на 15 януари.


Разбра се още, че новите шефове на Спартак 1918 зарадваха цялата спартаклийска общност с мечтан новогодишен подарък. Те успяха да върнат двете емблеми на клуба, които през последните 8 години се притежаваха от частна фирма.
„Всичко вече е договорено и в първите дни на януари ще подпишем договор с адвокатите на частната фирма, според който двете емблеми на Спартак отново стават негова собственост. Постигнахме целта Спартак да си върне автентичната емблема”, заяви за „Народно дело Седмицата” шефът на УС на клуба Стефан Калименов.
Архитект и проектант пък ще направят оглед на стадион „Спартак” на 4 януари 2018 година във връзка с предстоящото реновиране на съоръжението.
„Предвижда се изграждане на нови съблекални на мястото на вишката, замазване на трибуните и подмяна на всички пластмасови седалки, както и поставяне на ново тревно покритие“, разкри Калименов.
Стадионът ще придобие модерен вид най-късно през август, като на него представителният тим ще играе мачовете си през сезон 2018/2019.
В обновения си дом спартаклии ще честват и 100-годишния юбилей на клуба на 28 август 2018 година.
Междувременно в неделя в 10 часа феновете на Спартак се събират на стадион „Локомотив”, за да почистят тревата и боклуците на трибуните и около тях, да поставят нови мрежи на двете врати и закърпят дупките по изкуствения терен.