Къща в центъра се оказа по-скъпа от замък във Франция

 

 

5 750 000 евро – точно толкова струва къща в центъра на Варна. Обявата е пусната от агенция за луксозни недвижими имоти, написа „Блиц“. Първоначалната цена е била 6 250 000 евро, но е намалена явно поради липса на купувач.

„Предлагаме за продажба уникален имот с историческа стойност и перфектна локация в сърцето на красивата Варна. Тази аристократична резиденция в класически стил е построена през 20-те години на миналия век и се отличава с характерна архитектура, богата орнаментика и разкошна планировка. През 1999 г. е направено цялостно обновяване на интериора и екстериора. Парцелът, върху който е изградена, е с площ 1900 кв.м, перфектно ситуиран на крачки от пешеходната зона на морската столица Варна. Самата къща е с РЗП 1014 кв.м и е на четири етажа“, пише в офертата към имота.

„Една невероятна възможност да притежавате уникална, елегантна, класическа и красива резиденция като фирмен или фамилен имот, подходяща и за бутиков хотел, представителство, дипломатическа сграда и др.“, добавят брокерите.

Справка в международни сайтове за недвижими имоти показва, че за подобна цена може да се купи супер луксозно имение или дори замък. Съвсем наскоро и за малко повече пари – около 6. млн. 790 хиляди евро – световноизвестният готвач Джейми Оливър се сдоби с приказно имение във Великобритания. За сравнение може да се използва и замъкът в Централна Франция, департамент Шер, който струва малко под 4 милиона евро, който виждате на снимката.