Курьор спира да играе, става скаут на Черно море

Матиас Курьор спира с футбола. Новината обявиха той и старши треньорът на Черно море Илиан Илиев на пресконференция на стадион „Тича“. Нападателят и ръководството са взели решение той да стане скаут на „моряците“.

Нападателят, който вече е чужденецът с най-много мачове за Черно море в първенството (110), получи плакет и фланелка с №125, колкото са изиграните му двубои с екипа на „моряците“ във всички турнири. Курьор има и 45 гола за Черно море, съобщава официалният сайт на варненци.

„Винаги с Матиас сме били в отлични отношения, особено последните месеци, когато не беше първа опция. Беше много близо до нашия треньорски щаб, помагаше в интеграцията на Сула, на Закария, и на -по-младите футболисти. Никога сме нямали някакви различия в каквото и да било. Предвид това каква история има и какво е направил в годините, бе нормално да седнем и да поговорим кое е най-добре за футболиста и за клуба. Стиснахме си ръцете той да има нова роля в Черно море – от футболист да премине като като скаут. Има достатъчно опит, минал е през много държави и ще ни помогне в намирането на футболисти. Ще помага на моменти дори и дистанционно от Франция“, каза Илиан Илиев.

„Искам да благодаря на всички треньори, с които съм работил тук – Сашо Станков, Никола Спасов, бог да го прости, и Илиан Илиев. Изкарах незабравими моменти с Черно море. Клубът ще остане завинаги в сърцето му. Заедно взехме това решение. Беше една трудна година за мен спортно-технически и това беше най-доброто решение, което можехме да вземем. Благодаря за това, което сме минали заедно и че ми бе подадена ръка дза новата длъжност в Черно море“, каза на свой ред футболистът. Илиан Илиев му връчи специален плакет и фланелка сд №125.