Купата на СОК „Камчия“ ще блести в ръцете на най-добрите състезатели в художествената гимнастика и паркура

Комплексът добавя още една атрактивна дисциплина в спортното си портфолио – фрийрън. Международният турнир се провежда за първи път успоредно с турнир по художествена гимнастика. Входът е свободен!

Санаторно-оздравителният комплекс „Камчия“ е организатор и домакин на две престижни спортни събития за купата на СОК „Камчия“. На 31 март и 1 април в модерната спортна зала на комплекса ще се проведат III Международен турнир по художествена гимнастика и I Международен турнир по паркур. Два дни красотата и грацията на гимнастичките ще си партнират с бързината и силата на момчетата, които преодоляват препятствия и гравитация. Официалното откриване на турнирите ще е 31 март 2017 г. (петък) от 14.00 ч. в Спортен комплекс „Камчия“, а състезателните дни и в двете дисциплини ще бъдат с вход свободен за гости и посетители.


За трета поредна година „Камчия“ събира повече от 200 гимнастички на възраст от 4 до 19 години. Състезанието е включено в календара на Българската федерация по художествена гимнастика и е организирано от СОК „Камчия“, Спортен клуб по художествена гимнастика „Левски Илиана“, „Левски Плюс“ и „Звезден свят 2012“ ООД. Партньори на събитието са Кока Кола Хеленик Бътълинг Къмпани България и козметичната компания „Рефан България“.
Главен съдия на турнира ще е дългогодишният международен съдия Нина Алексиева, която бе удостоена с почетна диплома за заслуги като съдия по художествена гимнастика от Изпълнителния комитет на Международната федерация по гимнастика с решение от 15 август 2016 г. от Рио де Жанейро. Главен секретар по традиция е Ели Докузанова. Очаква се в „Камчия“ като треньори да пристигнат и две от златните български момичета – Любомира Казанова и Християна Тодорова.


По време на турнира ще бъдат раздадени 50 комплекта медали, а Купата на СОК „Камчия“ ще отиде при най-добре представилия се отбор. Победител на миналите издания на турнира е тимът на Спортен клуб „Левски Илиана“. Всички участнички ще получат подаръци и сувенири от СОК „Камчия“, играчки и натурални сокове от Кока Кола ХБК България и козметика с натурални съставки от „Рефан България“.
С изключителен интерес се очаква и I Международен турнир по паркур за Купата на СОК „Камчия“. В него ще се включат над 50 състезатели, които ще се състезават в две категории – до 17 години и над 17 години в дисциплините бързина и атрактивност. Награда ще получи и най-възрастният участник. Организатори на атрактивното спортно събитие са СОК „Камчия“, „Фрийрън България“, в партньорство в Българската федерация по гимнастика, Гимнастически клуб „Левски Спартак – 08“, Спорт Еволюшън и Титан Фитнес.
Веднага след откриването на турнирите за Купата на СОК „Камчия“ двукратния световен шампион по фрийрън и паркур Делян Димитров ще направи опит за поставяне на нов световен рекорд на Гинес с изпълнение за време на фигурата „самолет на земя“.
Специални помощници в организацията на турнира ще са децата от Частното средно училище „Юрий Гагарин“ в „Камчия“.
От 15 ч. същия ден в киноконцертната зала в комплекс „Черноморски“ ще започне патронния празник на Училището на бъдещето с концерт-спектакъл на тема „Различни, но заедно“. Водещото послание на събитието, в което ще участват повече от 200 ученици е свързано с мечтата за мирния Космос, завещна от Гагарин. Мечта, която обединява космонавти от различни националности, религии, раси – заедно в Космоса, заедно и на Земята.
По същото време СОК „Камчия“ ще е домакин и на престижния XXIII Национален конкурс „Диньо Маринов“, за изпълнители на народна музика – певци, изпълнители, народни хорове, оркестри и ансамбли, организиран от Общинският детски комплекс във Варна.
Санаторно–оздравителният комплекс „Камчия“ е международен образователен, културен, спортен и обществен център, проектиран и построен за детски и младежки отдих с инвестиция на правителството на Москва. Комплексът е предпочитана дестинация за провеждане на национални и международни състезания, олимпиади, индивидуална подготовка, а също и на зелено училище, фестивали на творчеството, знанието и науката.