Култовият Давидоне : Това, което Господ ни отне на рали „България“, да ни го върне в Твърдица!

Култовият навигатор на Пламен Стайков – грузинецът Давид Кварацхелия (Давидоне), е оптимист, че ще наваксат пропуснатото на рали „България“ в Твърдица в края на другата седмица.
„Водихме с 25 секунди в класирането на „България“, но точно преди нашата любима отсечка Аладжа манастир, счупихме диференциал и се отказахме. Дано това, което Господ ни отне, да ни го върне в Твърдица. С Пламен сме мобилизирани да наваксаме изоставането и да се върнем в играта за призовите места в българския рали шампионат“, каза Давидоне. Последният изрази задоволство, че във Варна има силни пилоти, като Йордан Атанасов и Боян Безус, с които е удоволствие да бъдеш приятел и да се състезаваш.

31-04
Давидоне благодари също на спонсорите им – грузинска компания и български фирми, тъй като без тях нямало да бъде възможно да карат на елитни ралита.
Междувременно Орлин Пенев изрази задоволство от добре свършената работа на 19-ото ретрорали „Нептун“.
„От 2009-а насам това бе най-силното рали, като освен варненски екипажи, успяхме да привлечем и 6 такива извън града ни“, каза Пенев.
Както е известно, ралито бе трети кръг от рали шампионата на България. Пенев разкри, че сред първите десет в генералното класиране има шест варненски екипажа, като два от тях са на върха. Водят Георги Георги Георгиев с Порше 944 и навигатор Цвети Георгиева със 168 точки, пред Николай Ковачев/Росен Колев, Порше 924 – 164 точки. Трети е екипажът от Каварна Детелин Нанев/Габриела Нанева с Мерцедес – 155 точки.
Четвъртият кръг е в края на август – Варненски автомобилен събор.