Костадин Костадинов, „Възраждане“: Най-голямата инвестиция е една автомивка

Министър-председателят Бойко Борисов посети вчера фирма „Елдоминвест“, защото това е единственото индустриално предприятие във Варна, което работи. Това заяви лидерът на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов във видео във Фейсбук, заснето на пристанище Варна – Изток.

Той подчерта, че всъщност това вече не е част от промишлената зона на порта, а също и че най-голямата инвестиция в зоната, която трябваше да предлага атракции на високо ниво, за изминалата година е една автомивка.

Костадинов сравни положението на пристанище Варна с това в румънския порт Констанца. Той припомни, че товарооборотът на Констанца през 1989 година е бил 1/3 от този на Варна. „В момента той е 5 пъти повече от този на всички български пристанища, не само Бургас и Варна, а и речните“, заяви лидерът на „Възраждане“.

Костадинов обвини пряко за това изоставане управлението на Бойко Борисов и на ГЕРБ. Той припомни също, че България така и не е реализирала проекта за изграждане на транспортния Коридор №8, който да свързва Варна и пристанище в Албания. Пропуснатият шанс е заради това, че Гърция е защитила националния си интерес и изградила свой вариант на трасето, което прави безсмислено участието на България.