Корнелия Нинова: Нека да спрем кражбите и във Варна

„Нека да спрем кражбите и във Варна. Моделът на управление на общината е умален модел на управлението на Борисов. Искам да работя за икономиката на Варна, за доходите на варненци и екологията на Варна. Тези, които позволиха във Варненското езеро да се изливат постоянно фекални води, ще понесат своята отговорност! Не само Варна, България има нужда от чиста вода, храна, въздух, земя и природа”. С тези думи се обърна лидерът на БСП Корнелия Нинова към варненци в хода на предизборната кампания преди вота на 11 юли.

Водачката на листата на социалистите в града ни представи кандатите в нея на голям концерт на входа на Морската градина. В него участваха на триото „Тоника Домини”, изпълнило незабравимите песни на „Тоника СВ”, „Домино” и „Фамилия Тоника”, а също и на прочутите варненци „Дийп Зоун Проджект.

Лидерът на социалистите даде конкретни отговори защо избирателите трябва да изберат БСП на изборите на 11 юли. Първо, защото това е единствената партия, която винаги се е противопоставяла на модела на управление на ГЕРБ в парламента, дори и под тежкия натиск при последния им мандат. „Тези, които днес я наричат „промяната” бяха част от модела Борисов, бяха негови министри, омбудсмани и правеха договорки с него”, заяви Нинова. Второ, БСП не е направила нито крачка назад от обещанията си пред избирателите в последното Народно събрание. Трето, БСП е единствена партия, която има потенциала ден след ден, крачка по крачка, да промени управлението на страната, подчерта Корнелия Нинова.

Преди нея пред стотиците варненци думата взеха кандидатите на водещи позиции във варнесктата листа – Павел Раличков, дългогодишния кмет на Провадия Филчо Филев и местния лидер на партията Борислав Гуцанов. „На 11 юли ни очаква исторически избор. Нима не ни омръзна да сме най-бедните в Европа, да сме с най-висока смъртност и да сме най-ниско в класацията по свобода на словото? Колко още доказателства ни трябват, че „дълбоката държава”, паралената държава е обзела всички сфери на развитието? Хората вече си купуват билети до Луната, а ние не можем да построим канализация на улици и квартали!”, заяви Гуцанов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!