Корнелия Нинова във Варна: ГЕРБ се разпада отвътре

 

В ГЕРБ има сериозни противоречия, става въпрос за разпределяне на порции власт и пари. Това заяви във Варна лидерът на БСП Корнелия Нинова. „Вижте откритото писмо на съветниците от Ботевград, едната половина обвинява другата половина от ГЕРБ в заигравки, далавери и т.н. Спорът между кмет и депутат в Хасково е по същата причина – за назначения, за „калинки“, за влияние… Просто се разпадат отвътре!“, така коментира последните скандали сред управляващите председателят на БСП.
„До това води преяждането с власт толкова години на всички нива – законодателна, изпълнителна, местна“, каза още Нинова. Тя призна, че и в БСП има вътрешни спорове, които продължават от години. „Слава Богу, те не са по същите причини. Аз ги оценявам като междуличностни, които мисля, че ще се решим чрез нашите партийни форуми“, допълни тя. Според лидера на левицата, в момента има един неин „колега“, който създава напрежение и се опитва да обърне курса на БСП към коалиция с ГЕРБ. „Това няма да стане, защото всички национални органи на партията са казали „не“ на такава голяма коалиция. Гледайте Германия, мислете за България. До какво доведе голямата коалиция там? До срив на системните партии и появата на нещо екстремно, крайно, националистично, опасно. Защото когато големите леви и десни партии се съберат, изчезва алтернативата, изчезва политиката и се налага едно статукво за интереси, власт и пари. Тогава народът си избира другото, крайното, което е опасно. Затова на тези, които продължават да ровят в партията и настояват за коалиция с ГЕРБ, ще им кажа – няма да стане!“, зави председателката на БСП.


Корнелия Нинова посети Дом „Гергана“ във Варна по повод Международния ден на възрастните хора, който се отбелязва на 1 октомври. Тя каза, че БСП изпълнява един от ангажиментите си към тях, внасяйки в Народното събрание законопроект, насочен специално към тях. Проектът за Закон за възрастните хора ще гарантира социализацията и активността им в този етап на живота, заяви още Нинова.
„Скъпи родители, в Деня на възрастните хора приемете уважението и обичта ни за това, че вие сте строителите на България. През вашата младост, с вашия труд, с вашия ентусиазъм, с енергия и обич към отечеството, сте изградили и икономика, и земеделие, и образование, и култура, за което сме ви признателни и никога няма да забравим.” Това заяви в дома за възрастни хора „Гергана“ във Варна лидерът на БСП Корнелия Нинова.
„Разбира се, политиците в такива дни трябва са кажем дали на дела изпълняваме това уважение. Законът за възрастните хора, който БСП изработи, вече е внесен в парламента и другата седмица ще се разгледа. С този закон не само на думи, но и с действия доказваме, че сме загрижени, че искаме да ви създадем условия днес, на вашата възраст да живеете пълноценно, да имате социални контакти. Няма да спрем да се борим за преизчисляване на всички пенсии. Това ще доведе до увеличаване на пенсиите с между 20 и 30 %. Ще продължим да се борим за вас”, заяви също лидерът на БСП в дома за възрастни хора.
„Бъдете здрави, дано усещате уважението на обществото, обичта на близките си хора, нашите ги имате”, пожела Корнелия Нинова на хората от дома. От името на БСП бе направено дарение за нуждите на дома за възрастни хора на стойност 2000 лв.