Концесионерите искат решение и за коли, и за пешеходци

Необходимо е разширение на крайбрежната алея във Варна, за да се осигури трасе за пешеходци и велоалея, за да няма конфликт с автомобилния поток, това заяви по време на проверка на институциите на Крайбрежната алея търговският представител на концесионерите на варненския плаж Андрей Василев. Той подчерта, че реализацията на такъв проект зависи от държавата. Според концесионерите, те могат да подарят проект за реконструкцията на алеята, но парите трябва да са от държавния бюджет.

Андрей Василев беше категоричен, че става въпрос за цялостен проект, който да помогне за укрепване на дамбата на варненския бряг, както и на ската.

Между 800 и 1000 са паркоместата в района на Крайбрежната алея. „Плажът на варна става все по-притегателен, цените са ниски и хората предпочитат да идват тук. Не може да няма паркоместа и достъп на автомобили. Трябва да има режим, разбира се, но това става с воля и на държавата“, това коментира представителят на концесионерите след проверка на състоянието на автомобилния и пешеходния трафик по алеята след поредица от оплаквания.

„Ситуацията не е апокалиптична, както се твърди в един от сигналите“, заяви Андрей Василев.

Проверката, в която участваха няколко институции, е резултат от поредици от сигнали до местните институции, но и до Агенцията за безопасност на пътищата и МРРБ, това обясни областният управител Благомир Коцев, който участва в огледа.