Концерт за будителите събра стотици деца в галерията

Над 300 деца и родители ще запомнят като урок по родолюбие концерта, който ги събра в Градската художествена галерия на Варна по повод Деня на будителите. Това беше третото поред за тази година събитие от поредица „Музикална приказка“, част от програмата „Варненско лято за деца“ – инициатива на дирекция „Култура и духовно развитие“ на Община Варна, Международния музикален фестивал „Варненско лято“ и НУИ „Добри Христов“.
Концертът, посветен на народните будителите, премина под мотото „Българско – модерно и класическо“.


Младите музиканти от симфоничния оркестър на НУИ „Добри Христов“ с диригент Страцимир Павлов изпълниха с класически творби от емблематичните български композитори Петко Стайнов, Веселин Стоянов, Панчо Владигеров, Марин Големинов. На сцената излязоха още детският перкусионен ансамбъл, изпълнители на народни песни и гайдарчета. След финала на официалната програма децата имаха възможност да опитат да свирят на музикални инструменти.
Последният за годината от поредицата безплатни концерти за деца и родители ще бъде на 26 ноември в Градската художествена галерия. Темата ще бъдат коледните и новогодишни музикални традиции от цял свят.

Фото Live.Varma.bg