Командирът на ВМС проведе оперативен сбор, кметът се похвали с ремонтите

 

На 1 и 2 март се проведе оперативният сбор на командира на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев. Основната тема на сбора беше „Развръщане и използване на ВМС в условията на развиваща се военнополитическа криза и прерастването и във въоръжен конфликт”, съобщиха от пресслужбата на флота.
На сбора присъстваха заместник-началникът на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов, началникът на Щаба на Съвместното командване на силите флотилен адмирал Димитър Йорданов и началникът на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров” флотилен адмирал Боян Медникаров.
Официално бяха поканени областният управител г-н Стоян Пасев и кметът на Община Варна г-н Иван Портних, които представиха актуални проблеми и перспективи за развитието на града и областта.
Пред основния команден състав на военния флот бяха представени доклади и презентации от представители на Щаба на отбраната, Съвместното командване на силите, и началници на отдели в Щаба на ВМС.
По традиция капитан 2 ранг о.з. Атанас Панайотов направи историческа ретроспекция на военно – политическите кризи и въоръжени конфликти на Черно море и река Дунав с участието на ВМС в периода 1879-1989 г. На 2 март, след закриването на оперативния сбор, се проведе анализ на дисциплината във Военноморските сили през 2017 година.
Кметът на Варна специално отбеляза участието си в събитието с публикация във Фейсбук със снимки от срещата му с контраадмирал Митко Петев и следния текст:
„Големите инфраструктурни проекти на Варна представих пред командния състав на Военноморските сили по време на техния оперативен сбор. Благодаря на контраадмирал Митко Петев за доброто сътрудничество и за предоставената възможност да споделя основните приоритети, по които работи Община Варна. 2018-а ще е годината на големите инфраструктурни промени във Варна. Продължаваме изграждането на бул. „Левски“, включително с новите кръгови кръстовища с бул. „Цар Освободител“,“Вл. Варненчик“ и „Сливница“.
На финала сме с ремонта на ул. „Мара Тасева“ в „Аспарухово“. В същия квартал работим по подмяна на подземната инфраструктура на бул. „Първи май“, предстои основен ремонт на пътната настилка, изграждане на нови бордюри и тротоари. Напредваме и с ремонта на бул. „Приморски“, където подменяме подземните комуникации, след което ще поставим нова настилка, тротоари, улично осветление“.