Кольо Карастоянов: Не щем тези двамата от Плевен да ни свирят

30-02

Треньорът на Локомотив Никола Карастоянов обяви, че ще настояват пред шефовете на федерацията съдиите от Плевен Марковска и Вутов повече да не им свирят мачове.

„Тези двамата отдавна прекалиха. Преди две години ни порязаха в петия мач за титлата в Бургас. На финала за купата тази година също

бутаха бургазлии, но тяхната не стана. Вече четири години сме подложени на терор от тях. През този сезон също ни почнаха”, каза за „Народно дело” Никола Карастоянов. Той уточни, че от началото на първенството други отбори също се оплакали от свирката на въпросните двама рефери.

„Заради Марковска и Вутов има наказани състезатели от няколко тима. Вярвам, че във федерацията са разумни хора и ще прекратят този произвол”, каза още Карастоянов.

Запитан какви мерки ще предприемат, ако в хандбалната централа не уважат молбата им, и възможно ли е да се потърсят съдействие Европейската федерация за решаване на проблема, специалистът заяви: „Това ще го реши ръководството ни. Надявам се да не се излагаме пред Европа и в нашата федерация да направят необходимото за обективно съдийство и феърплей в срещите от „А” група и плейофите, както и в тези за купата.”