Коледари огласиха с песни и наричания общината

Коледари огласиха с песни и наричане за здраве и успехи община Варна. Празникът, организиран от дирекция „Образование и младежки дейности“, откриха  малчуганите от ДГ №8 „Христо Ботев“, които изпълниха танц на снежни ангелчета и джуджета. Те връчиха на кмета копие от писмото, изпратено до Дядо Коледа, в което си пожелават нов физкултурен салон за детската градина. „Лично ще говоря с белобрадия старец да изпълни вашето желание“, обеща Иван Портних. След малките танцьори се появиха и коледарите от СУ „Елин Пелин“, които изпълниха танци и ритуал по наричания за здраве и берекет.
„Този стопанин ние го мислехме за лош човек, той се оказа добър човек – ни се дърли, ни се гърли. Че ни отвори чемшир порти, че ни дари добра дара, добра дара – вит превит кравай! Тоз кравай вит, превит, пред Бога печен – на нас наречен! Колкото зрънца има в него – толкова здраве и берекет в тази къща! Хайде речете, дружина, таз блага дума – амин!“, благослови станеникът.
„Скъпи деца, сърдечно ви благодаря, че донесохте това прекрасно коледно настроение в навечерието на Рождество. Нека си пожелаем спокойна и здрава нова година. Нека 2017 г. бъде весела и успешна, защото това е вашата година, годината на младите хора, през която Варна ще бъде Европейска младежка столица. Светли и спокойни празници на всички“, каза кметът. Той спази традицията и дари коледарите с пита и пара.