Кои приложения не са налични вече в Google Play?

Снимка pixabay

Случвало ли ви се е да търсите доста време нещо в Google Play, като впоследствие се оказва, че просто го няма вече? Да, причините за това може да са много и да се коренят в разработчиците или в преконфигурацията на самото приложение и преместването на неговите функции в друго приложение. 

При бетинг аповете ситуацията стои малко по-различно. От Google неотдавна ограничиха предлаганите посредством тяхната платформа приложения, свързани с хазартната дейност. Вече почти не могат да бъдат открити апликации за залози във виртуалния магазин на Google, което идва в подкрепа на тяхната строга позиция, че не искат да рекламират подобни дейности. 

Въпреки това обаче, начин да пренесете услугите на избрания от вас букмейкър на телефона си има и той е съвсем лесен. Ето как. 

Как може да изтеглите апликация, която не фигурира в каталога на Google Play? 

За да онагледим начините, по които може да се сдобиете с мобилно приложение на бетинг оператор, ще ви дадем за пример Ефбет мобилна версия, където клиентите имат две алтернативи. 

  • Първата е да използват мобилната версия на сайта, която по нищо не отстъпва на пълната версия, която виждате на своя компютър. В нея също могат да бъдат открити всички актуални новини, които засягат вашите залози, както и всички услуги, посредством които да направите нови; 
  • Вторият възможен начин е да свалите APK файл от сайта им – доста хора ползват този метод за първи път, затова е важно да разясним как точно се случва изтеглянето чрез него. Всъщност е доста просто. Отворете сайта на избрания от вас букмейкър и намерете секцията, в която те рекламират своето приложение. Там ще откриете и QR код, който трябва да сканирате с помощта на вашия телефон. Една особеност, която идва тук е, че трябва да разрешите от телефона си изтеглянето на приложения от “външни/непознати източници” – подобна настройка може да откриете в отдела на сигурност. 

Развитието на технологиите даде безспорен тласък на хазартните компании да усъвършенстват предлаганите от тях услуги и да предоставят на своите потребители нови начини за достъп до техните функции. За повечето хора смартфонът вече не е лукс, а необходимост – начин за комуникация, работа и срещи, но и начин за забавление. Приложенията на бетинг компаниите по нищо не се различават от добре познатите ни приложения на социални мрежи, игри и др., така че спокойно може да се възползвате от всичко, което букмейкърите ви предлагат в тях.