Кои екзотични спортове станаха популярни в България и защо?

Известните на всеки един от нас игри, като футбол, тенис или баскетбол, винаги ще бъдат постоянна класика на спортния терен. Какво можем да кажем, обаче, за новите, нестандартни и все по-модерни спортни дисциплини в България? Как именно те се превърнаха в толкова естествена част от ежедневието ни и на какво се дължи тяхната популярност? В тази статия ще разгледаме няколко от “екзотичните“ спортове, техните правила и качествата, които ги определят като интересни и развлекателни.

Оф-роуд

Стартираме списъка с така нашумелия напоследък оф-роуд! Малко вероятно е да не сте чували за този така вълнуващ спорт поне веднъж. И все пак, ако не сте… най-вероятно сте прекарали живота си в подводница на дъното на Карибско море. Кой не свързва името на оф-роуд с екстремни пътища, трудно проходими терени, кал, сняг, скали, пикапи, мощни мотори и много адреналин?

Обединяващ любителите на мотоциклетите, джиповете и препятствията, оф-роуд спорта намира все повече фенове и почитатели както по света, така и у нас, а това го прави интересно начало на класацията ни. 

Ръгби

Водеща началото си във Великобритания, играта на ръгби изключително много се приближава до познатия на нас футбол: два отбора от 15 играча опитват да придвижат топката към противниковото поле, като отбелязват точки, съгласно правилата. Важно е да знаем, че ръгбито има различни разновидности, съответно и правилника може да търпи леки промени.

С течение на годините, у нас спорта достига все по-широка публика, като към днешна дата имаме много силни отбори, а освен способните и талантливи ръгби играчи, има доста последователи и ентусиасти, които следват примера им.

Дартс

Като спорт на точността, а не на силата или издръжливостта, играта на дартс се превърна в огромен хит у нас в последните години, като превърна деца и възрастни в запалянковци.

Правилата са прости: Имаме мишена, която трябва да бъде уцелена от играча с малка стреличка. Центъра и обграждащото го зелено пространство носят съответно 50 и 25 точки, а външната и вътрешната окръжност с редуващи се червени и зелени сектори играят ролята на удвояване и утрояване на числото, под което се намират. 

Точки не се зачитат, ако стреличката попадне извън тясната външна окръжност или когато не се задържи за мишената. Играчите се редуват на три хвърляния, а максималния резултат е 180 т. 

Развлекателен, забавен и доста популярен, дартс е любима игра на нови и опитни фенове на нестандартните игри. Опитайте и вие! 

Електронни спортове

Слагаме край на нашия списък с едни от най-актуалните до момента игри, а именно дигиталните! В следствие на продължителните извънредни епидемични обстановки, спортистите и събитията на живо останаха доста ощетени, а публиката беше принудена да намери начин да се забавлява у дома! Точно по този начин, популярност набраха именно електронните спортове. Видео и компютърни игри, мобилни приложения, конзоли – всичко това е само част от цялата гама електронни забавления. 

В допълнение към това, онлайн казината също подпомагат популяризирането на дигиталните спортове, като намират креативен начин да компенсират липсата на игри на живо – именно чрез залагания на виртуални такива. Най-популярните от тях се намират на платформата на Efbet – букмейкърски сайт, за който можете да научите повече от ревюто на Нострабет с поглед върху Ефбет залозите. Част от интересните екзотични спортове, на които се залага там са снукър, дартс, ръгби и др. Напомняме ви да подхождате отговорно и внимателно, когато посещавате виртуални игрални зали и залагате пари. Бъдете разумни! 

Какво мислите вие – дали модерните спортове ще се останат така любими на новите поколения в бъдеще? Или може би само традиционните игри заслужават място в класацията на най-популярните? Ще се радваме да чуем вашите мнения!