Коджабашев с титла и бронз в Германия

 

Петият в тениса на маса (Клас 10) от Параолимпийските игри в Рио де Жанейро през миналата година Денислав Коджабашев триумфира на международния турнир за хора с увреждания в германския град Вайройт в отборната надпревара заедно с черногорския си съотборник Филип Радович. На финала двамата се наложиха с 2-0 гейма над състава на Русия. На полуфинала варненецът Коджабашев и Радович се справиха с 2-0 със смесения състав на Дания и Ирландия. В групата двамата победиха отборите на Украйна и Египет.

В индивидуалната надпревара варненецът, който има и европейска титла за хора с увреждания, спечели бронзов медал, след като на полуфинала беше победен с 3-1 от добре познатия си съперник Кристиан Гардош (Австрия).

Повикаха варненка в националния по волейбол

Националният отбор по волейбол на България за момичета под 16 години (родени 2002-2003 година) започна подготовка на високопланинската базаБелмекен„. Селекцията е водена от Стоян Гунчев, който е треньор на тези състезателки за втори пореден сезон. През миналата година Гунчев изведе волейболистките до бронз на Балканиадата в Казанлък. В състава му попадна и състезателката на Спартак (Варна) Кристина Йорданова.

През настоящото лято младите волейболистки ще имат два международни форума в България, като първо ще приемат връстничките си за Балканиада (7-11 юли) в залаХристо Ботев„, а след това домакинстват в същата зала и за Европейското първенство 2017, което ще се проведе в София и Самоков (21-30 юли).

Стоян Гунчев извика 18 състезателки за подготовка на Белмекен.

Разширен състав на България: Мария ЙордановаЛевски, Александра ГеоргиеваПартизан (Белград), Айля СашеваЛевски, Йоана АтанасоваЛевски, Мерелин НиколоваБдин Вида (Видин), Борислава ЛичеваЛевски, Галина КарабашеваЛевски, Стефани МакедонскаЛевски, Никол ТоневаЛевски, Александра КолеваЛевски, Никол ДанкиноваЦСКА, Дария ИвановаЗвезди 94, Сияна КараниколоваЦСКА, Кристина ЙордановаСпартак (Варна), Мила ИлиеваБдин Вида (Видин)

Натали СтаноеваСлавия, Боряна МилеваСлавия, Моника ТодороваЦСКА.