Клип в интернет показа как двама разбиват кафемашина във „Възраждане“

 

През миналата седмица варненец пусна клип в социалната мрежа, на който се вижда как двама млади мъже разбиват кафемашина, поставена до хранителен магазин. Той уточнява, че действието се развива вчера в жк „Възраждане“, като призова гражданите да помогнат за разпознаването на бандитите. Видеото беше публикувано първо от електронното издание Varna24.bg, като заедно с това мнозина граждани го споделиха. На кадрите се вижда, че докато единият гологлав младеж „работи“ по автомата, друг, с качулка и очила, го пази.
Много граждани се съмняват, че разпространяването на любителски кадри и видеоматериали от охранителни камери могат да доведат до установяването и задържането на извършители на престъпления. През миналата седмица обаче се оказа, че да заснемеш някой, който върши нещо нередно не е толкова безсмислено, макар и самите снимки и клипове да не се приемат от съда като доказателство.


Именно тайно включените камери на телефони на ученици да се разкрие кой краде от джобовете им докато те са в час по физкултура. Макар и след повече от 2 години, 62-годишна хигиенистка във варненска гимназия беше призната за виновна, че за периода от септември до 9 ноември 2015 година е отнела парични суми от общо 11 ученици от два различни класа.
Хигиенистката се възползвала от провеждането на занятия по физкултура извън класните стаи и под предлог, че влиза да чисти в помещенията, системно бъркала в джобовете на ученически якета и вземала различни дребни суми от тях. След установяването на липси, част от учениците оставили по време на поредно занятие по физкултура включени камерите на мобилните си телефони, като по този начин били забелязани неправомерните действия на 62-годишната жена и е подаден сигнал до директора. Отнетите от учениците суми са на обща стойност близо 200 лева.