Кирил Домусчиев коментира: Валери Симеонов води с голяма арогантност поредната си клеветническа кампания

 

„С недоумение гледам как по медиите Вицепремиера по икономическите и демографски въпроси Валери Симеонов води с голяма арогантност поредната си клеветническа кампания срещу мен и Български Морски Флот. В същото време с колеги работодатели отчетохме, че не виждаме нищо полезно свършено за бизнеса в България от този човек в новото му амплоа на Вицепремиер“. Това написа миналата седмица председателят на КРИБ Кирил Домусчиев в личния си профил във Фейсбук. Публикацията му беше цитирана от електронното издание „Блиц“.
„Некомпетентността и арогантността му са отчайващи, а опитът му да бъде специалист по всичко, обикаляйки множество телевизии, буди усмивки. От турове по медии и плажове остава ли му време да свърши нещо практически полезно за държавата?! Търпението ми се изчерпа и днес възложих на адвокатите ми да заведат дела за всичките клевети, внушения и обиди, изказани нееднократно от Валери Симеонов по мой адрес и по адрес на нашите компании. Тези неверни твърдения не само вредят на моя имидж, но и на целия бизнес климат в България. Също така това на практика е сериозен натиск от страна на Симеонов върху независимия български съд, на който предстои да се произнесе по арбитражно решение. Клеветите му надхвърлят всякакви граници, такива, каквито и жълтите вестници не биха си позволили. Поредният пример е историята му за някаква 120-метрова яхта, която БМФ е купило и отчело като инвестиция. Бих се радвал, ако Валери Симеонов ми покаже къде я е видял записана в балансите и отчетите на компанията, и къде се намира тя. Ако го направи, ще препоръчам на управителния съвет на дружеството да вземе решение да му я дари! Ако не успее да докаже твърденията си, му препоръчвам да се извини публично. Същото важи и за твърденията му, че БМФ купувал „големи кораби с малки двигатели“! Още една проява на некомпетентност! Цялата морска гилдия се смее на „експертността “ на Симеонов в областта на корабоплаването. Корабите са големи, защото такива иска пазарът днес, а двигателите им са по-икономични като разход на гориво, защото са съвременни. Не може те да имат ледови клас, а да нямат необходимата мощност. Спирам дотук с коментара си за Вицепремиера по клеветническите въпроси Валери Симеонов. С него оттук нататък ще се виждаме често в съда!“, сподели в социалната мрежа Кирил Домусчиев.
Преди около две седмици, Валери Симеонов заяви, че подава сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров заради решение на Арбитражния съд към БТПП по делото за промяна на приватизационния договор на Български морски флот. Междувременно той стана обект на масови упреци и дори протести от страна журналисти, които критикуваха неговото поведение при гостуване в студиото на Нова телевизия. Вицепремиерът отговори с думите, че ще води дела срещу медии, в това число и срещу Радио Варна. Държавното радио в града ни подразнило Валери Симеонов с коментар на водещия на обзорното предаване „Позиция“.
През миналата седмица БСП обяви Валери Симеонов за мина в краката на българското европредседателство и за национален проблем. Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ пък заяви, че ако Валери Симеонов не подаде оставка, това може да доведе до падането на цялото правителство.