КАТ следи за пешеходци нарушители по улиците ни

Засилен контрол върху поведението на пешеходците на пътя ще осъществяват пътните полицаи през следващите 10 дни в рамките на акция „Зима”. КАТ ще следи и за толерантното отношение на водачите на моторни превозни средства спрямо пешеходците, пише „Дарик“.

Етапът „Пешеходци и водачи за толерантност на пътя“ се провежда за поредна година в рамките на традиционната акция „Зима“. Целта е да се напомни на пешеходците за техните задължения и отговорности като участници в движението, както и че със своето правилно поведение могат да допринесат за безопасността на движението по пътищата.

16 ноември е обявен за Ден без пешеходци – жертви на пътя. На 19 ноември пък по традиция ще бъде отбелязан и Световният ден за възпоменание на жертвите при пътнотранспортни произшествия.

Следващата неделя между 9,30 и 12 ч. във всички структурни звена на РДПБЗН – Варна, е обявен ден на отворените врати. Служителите от всички районни служби по ПБЗН и сектор „Специализирани оперативни дейности” ще демонстрират оперативно-тактическите възможности за извършване на аварийно-спасителна дейност при пътно-транспортни произшествия. Ще бъде обърнато внимание на всички граждани, желаещи да се запознаят с действията на пожарникарите и спасителите при извършване на спасителна дейност при транспортни произшествия и инциденти.