Каруца на велоалея отприщи порой от коментари

Стотици коментари и споделяния в социалните  мрежи претърпя само в рамките на часове снимка, на  която се вижда каруца да преминава по една от новите велоалеи във Варна. Дали защото от месеци в морската ни столица се оплакваха, че велоалеите са най-тесните в света, дали заради друго нещо, но кадърът се превърна в истинска сензация в интернет.
За съжаление, най-сериозната част от коментарите са предимно расистки изказвания срещу ромите. Има обаче и такива, които бяха по-остроумни и отиваха отвъд езика на омразата.
„Почуствали са се интегрирани и са сметнали, че като е по-широчка, е тъкмо за тяхната каруца. Ей, то в нашата страна няма угодия, ако е тясна велоалеята – защо е тясна? Тук е широка, става и за каруци!!!“, коментира варненец във фейсбук.
„Тази снимка трябва да се сложи в рамка и подари на велоклуб „Устрем“ като доказателство, че велоалеите във Варна не са тесни и ако на тях не им харесват, то могат да се ползват и от каруци“, добавя друг читател.
Според трети варненец, сензация не бива да се търси, а за кадъра им просто обяснение: „По това време пътя там го асфалтираха и нямаше откъде другаде да мине каруцата. Заобиколиха около 100 метра, след което отново слязоха на пътя.“