„Камчия“ посреща творчески и спортни лагери

Народни танци, хип-хоп, модерни танци, плуване, синхронно плуване, джудо, футбол, триатлон, борба… Ето това се случва в Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“ в зимния февруари.

Три творчески танцови лагера се провеждат едновременно в модерните хореографски зали и площадки на комплекса. По традиция наши гости са прекрасните танцьори от профил „Хореография“ на Националната гимназия за хуманитарни науки и изкуства „Константин Преславски“ във Варна. Атриумът на хотел „Лонгоз“ се оглася от български народни ритми, а учениците от V до ХІІ клас провеждат двуразови тренировки и изучават красивите фигури на народните танци. Детският лагер „Черноморски“ е база на The CENTER, които за втора поредна година предпочитат „Камчия“ за своя зимен лагер. Хореографските зали са пълни с енергия, красота и танц, а танцьорите се обучават под ръководството на едни от най-известните хип-хот треньори GOOSH, STEFI, BOBBY, EL, MILLI, YO, MONI, RADI, KAY LIGHT и KAQTA!
Танцов лагер по латино, джаз балет, суинг и хип-хоп провежда и софийската формация Dance station. В него се включиха деца от всички възрасти, които усвояват  нови стъпки и движения със седем преподавателя.
В Спортен комплекс „Камчия“ се подготвят състезателите на националния шампион по плуване – ПФК „Черно море“. Седмица по-рано в „Камчия“ бяха и пловдивските плувци от клубовете „Младост 91“ и „Спринт“, които печелиха титлата на България през последните 25 години. В олимпийския басейн тренират и плувците от Спортен клуб „Одесос“. Най-атрактивни обаче са момичетата от ПФК „Албатрос“ – които подготвят своите нови съчетания в синхронното плуване.
Тренировки в басейна и обща физическа подготовка в модерните фитнес зали провеждат и състезателите по триатлон, а също и джудистите от СК „Локомотив“.
СОК „Камчия“ се подготвя да посрещне и повече от 250 състезатели по борба от целия свят, които ще участват в Международния турнир по борба „Петко Сираков -Иван Илиев“ за юноши и девойки от 19 до 23-годишна възраст, който ще се проведе от 24 до 26 февруари.
СОК „Камчия“ е най-добрата спортно-възстановителна база в България. Комплексът е построен и оборудван по олимпийски стандарти с инвестиция на Правителството на гр. Москва. Той отговаря не само на изискванията на международните федерации по различните видове спорт, но и на всички стандарти за възстановяване на спортистите. Многофункционалността на комплекса позволява едновременно да се използва както за ежедневни занятия със спорт, национални и международни тренировъчни сборове и състезания, но така също и за отдих и обучение.
«Камчия» е сред предпочитаните български дестинации за образователни, творчески и спортни лагери, за зелено училище, а така също и за бизнес и конгресен туризъм.