Как сами да планирате интериорното решение за баня?

Ако в последно време сте измислили много нови идеи за ремонт и ремоделиране на вашата баня, за да се справите с потокът от вдъхновение и да останете на върха на творческата игра е добре да прочетете тази статия.

Добре е да се знае, че ако оставите тоалетната, мивката и тръбите на оригиналното им място, проектът ви ще се намали с няколко хиляди лева. Освен това ще имате нужда от помощта на различни видове специалисти. Доброто планиране се проточва по няколко месеца, а времето на изпълнение на практика винаги отнема двойно повече от предвиденото.

1. Измерете всичко! Това е първата част на плана, при който не се нуждаете от помощ, защото измерването става само с ролетка, а помещението не е голямо.

Много полезно би било да снемете пространството на хартия с всички ъгли, врати и прозорци. 

2. Прехвърлете вашите рисунки на милиметрова хартия. Обикновено интериорни планове се изготвят един до четвърт-инчов или милионсм: 1м.

3. Създайте макети на уредите, аксесоарите и мебелите. Обзалагаме се, че звучи много вълнуващо и вие просто имате няколко ретроспекции на вашата малка къща за кукли от детството си, но всъщност пресъздаването трябва да бъде доста точно в тази част. За да бъдат полезни тези модели, те трябва да бъдат точни по отношение на мащаба. Сега, най-вероятно, вече имате поне обща представа за това как искате да изглежда банята ви и какво да включва интериора в нея. Вие може да искате да използвате някои мебели, които вече притежавате (те също се измерват!) или да получите няколко нови като тоалетна, мивка, вана, шкаф, огледало и пр.

4. Подредете вашите мебели за баня, уреди и аксесоари. Поставете си миниатюрни вана, тоалетна, шкафове, нарисувайте плочките за баня и други интериорни парчета във вашия макет. 

Можете да оцветите вашия план, ако почувствате нуждата. Поиграйте си с него и тествайте нови възможности. Тази техника ви я препоръчваме, защото е по-лесно да разбъркате мебелите на хартия, отколкото реално.