Как е възможно: Напълниха 42 литра в газова бутилка, а тя събира само 36

Варненецът Венцислав Георгиев изпрати снимка на касов бон, на който ясно се вижда, че е платил сумата от 30,60 лв. за 42,5 литра газ, при положение че газовата му бутилка събира 36 литра. Случката е от миналата седмица, а бензиностанцията е „Бенита“, намираща се на бул. „Сливница“ 181. Ето какво разказа той за случая:
„Бутилката събира 40 литра, но никога не се пълни догоре заради поплавъка. Когато е празна, събира 35 или 36 литра на различните бензиностанции. Днес дори не беше празна, но на бензиностанция „Бенита“ успяха да ми заредят 42,5 литра, както се вижда и на касовия бон, пак казвам, в 40-литрова бутилка! Ако беше празна, нищо чудно да ми бяха дали и 10 литра разлика.“
На място там не са му дали обяснение, персоналът на касата вдигал рамене, а момчето на колонките казало, че то само зарежда. Потърпевшият смята да подаде жалба в Комисията за защита на потребителите.
По принцип бензиностанциите на „Бенита“ се смятат за едни от най-коректните във Варна. Фирмата наложи марката горива „Ромпетрол“, като започна да ги предлага на всички свои обекти. В края на 2015 г., като следствие на конюнктурни промени на пазара, „Бенита“ ЕООД и „Ромпетрол България“ АД прекратиха по взаимно съгласие франчайзинговия си договор, пише на фирмения сайт.