Как да застанеш начело на мечтания футболен отбор – насоки за фентъзи футбол

Снимка pixabay

Идеята на фентъзи футбола не е нова, даже напротив – тя датира още от 60-те години на миналия век, но пък през последните няколко години тя не просто запази своята актуалност, а набира все по-голяма популярност сред хора на различни възрасти по целия свят. 

За “баща” на фентъзи футбола се смята Уилфред Уинкенбак, който създава концепцията за тази игра, седейки с приятели и гледайки американски футбол по телевизията. Но “що е то фентъзи футбол?”, сигурно се питат тези от вас, които не са чували досега за това явление. 

Фентъзи футбол – за запалянковците, които искат да са част от играта

Най-общо можем да кажем, че фентъзи футболът дава възможност на ентусиастите да създадат своя собствена селекция от играчи – лица от реалния свят, които да превърнат в истински силен отбор. С него те се включват в турнири и сътезания, които премерват силите си с отбори на други мениджъри. 

Платформата, в която сте се регистрирали да играете, ви предоставя определен бюджет, с който трябва да оперирате. Точките се трупат/отнемат индивидуално за всеки играч, следователно представянето на терена на всеки от тях може да увеличи или да намали актива на отбора – напр. отбелязване/изпускане на гол, наказания, жълти картони и т.н. Веднъж създали своя отбор, мениджърите могат да влизат в битка един срещу друг, като избират в кой турнир да се включат. 

Победител е този мениджър, чиито играчи са успели да съберат най-голям брой точки. А наградата е % от входните такси, които се събират от всеки играч преди началото на турнира. 

Ако това ви се струва интересно и предизвикателно, то имаме добра новина за вас! Фентъзи футболни лиги можете да откриете в Palms онлайн (единственият лицензиран български оператор, който предлага тази услуга), където имате възможност да се потопите в един изцяло нов свят, в който вие решавате какво се случва с отбора ви. Palms Bet предлага на играчите, регистрирани в сайта, възможност да се включат в Английската висша лига или в българската първа професионална лига.  

Проверете своите възможности и тествайте сами себе си дали ставате за мениджър, защото в тази игра най-важна е селекцията на играчи, която е изцяло във ваши ръце!