Какво е парлей? Има ли аналог този термин у нас?

Снимка pixabay

Парлей залозите са вид мулти/комбиниран залог, но ако искате да разберете повече за тяхната същност и за това как най-добре може да се възползвате от техните “функции”, то настоящата статия би ви била от полза. Ако пък вече познавате основните характеристики на парлей залозите – е, винаги можете да научите нещо ново. Неслучайно казваме това – причината е, че парлей залозите са предпочитани, както от опитните в сферата на хазарта играчи, така и от тези потребители, които правят своите първи стъпки. И има защо! 


Защо играчите предпочитат парлей залозите? 

Подобно на други, и тази чуждица се е наложила като самостоятелна дума в нашия език по ред причини. Въпреки това в българския език за онагледяване на същия вид залози се използва израза “права колонка”, който повечето от играчите добре познават. Сред родните букмейкъри парлей залозите могат да се открият още със следните наименования: мулти залог, множествена комбинация и/или акумулатор.

Залозите парлей си имат своите подвидове, които се обособяват в различни групи спрямо разнородни критерии. Много хора биха се зачудили защо им е да правят парлей залози. Всъщност този тип множествени залози се появяват като естествено продължение на сингълите в САЩ, с което тогавашните букмейкъри са целели да повишат риска и вълнението за играчите. Вярно е, че шансовете ви за печалба намалят с добавянето на всеки нов залог, но пък потенциалната сума, която се очертава да получите, се покачва пропорционално. Именно това е и причината да са по-предпочитани от единичните залози, тъй като, без да правите огромна инвестиция, вие имате възможност да спечелите задоволителна сума пари. 

Изготвянето на права колонка по нищо не се различава от единичните залози, като тук просто самите вие трябва да комбинирате няколко пазара от различни събития. За да е печеливш вашият фиш, е нужно да сте познали всички спортни срещи, на които сте заложили и дори по-голямата част от вашите предположения да са верни (напр. 4 от 5), те не компенсират това, което не е печелившо. Именно в това се крие и трудността на парлей залозите, тъй като отгването на всички селектирани от вас срещи изисква повече познания в конкретната сфера, събитие и т.н. Но пък възвращаемостта на усилията определено си заслужава. 

Вашият залог парлей е шансът ви наистина да ударите голямата печалба, но дали това ще се случи – зависи изцяло от вашите познания и от това дали днес късметът е на ваша страна. За да направите печелившите си залози – NostraBET за спортните залози в Bet365, запознайте се с всичко, което платформата предлага и се възползвайте от богатите възможности на хазартния оператор. В допълнение към всичко казано дотук, в Bet365 може да откриете т.нар. “Парлей бонус”, който се състои в следното: ако вашата права колонка се окаже печеливша, букмейкърът ви увеличава печалбата с определен процент, в зависимост от броя селекции във вашия фиш.