Какви са предимствата и удобствата при онлайн кандидатстване за кредит?

Когато търсите достъпен и гъвкав начин за осигуряване на пари на заем с краткосрочна или средносрочна цел, няма по-подходящ финансов инструмент от бързия кредит. В последните няколко години особено популярна у нас стана услугата кредит онлайн. 

Онлайн кандидатстването за бърз потребителски кредит неслучайно се утвърди като предпочитана опция в областта на краткосрочното микрокредитиране. В следващите редове обобщаваме и ключовите предимства и удобства, предлагани от този алтернативен кредитен продукт.

Отлична възможност, когато вариантите за кредитиране са изчерпани

В живота на всеки един от нас има моменти, в които сме изправени пред голям проблем – липсата на достатъчно пари. Тя може да бъде обусловена от неочаквано високи битови сметки, забавяния на заплати, спешна нужда от ремонт и/или покупка на нов електроуред за дома.

В такава ситуация сме склонни да поискаме пари на заем от близки, приятели или роднини. В сегашните условия на финансови затруднения, които са често срещано явление, невинаги бихме могли да получим от тях нужната ни сума. В тази връзка, вземането на кредит онлайн се явява като отлична възможност.

Кандидатстването и получаването са удобни, бързи и лесни

Не е необходимо да напускате дома или работното си място, за да кандидатствате за кредит онлайн. Този тип бързи кредити могат да бъдат получени по банковата ви сметка или друг удобен за вас метод, за да ви влязат в употреба веднага.

Няма нужда да доказвате доходите си документално. Не е задължително и условието да работите по трудов договор. При кандидатстване за кредит онлайн всеки алтернативен източник на доход ще се вземе под внимание от кредитора.

Това, което се изисква от вас, като желаещ да получи пари до заплата или покриване на каквито и да било други разходи, е да посетите уебсайта на избраната институция. Процесът стартира с попълване на електронна заявка за кредит. Тук следва да предоставите минимум данни, за което ще ви е необходима само личната карта. След като изберете размера на заема, както и размера и срока на вноските, и се запознаете с условията по кредита, можете да пуснете заявката си към кредитора.

При положително становище от тяхна страна, получавате парите си по сметка или на каса, в зависимост от това кой метод сте избрали. Целият този процес отнема от няколко минути до половин час – реме за обслужване, което не бихте могли да получите, в която и да е банкова институция.

Онлайн кредитите нерядко са обвързани с атрактивни промоционални предложения

Като представители на частния небанков сектор, компаниите за бързи кредити функционират в една твърде конкурентна среда. Фактор, от който се обуславят и множеството атрактивни оферти за кредитиране, от които бихте могли да се възползвате. Много компании предоставят първи кредит с промоционална или дори никаква лихва. Правят специални отстъпки по повод лични и национални празници, възлизащи на големи процентни отстъпки от лихви, такси за кандидатстване и цялостно обслужване. Организират томболи и игри, правят подаръци, прилагат и различни програми за лоялни клиенти.

  • публикация