И на 43 години Неделчо Добрев е №1 на вратата, Суворово поиска Гонзо

 Юношата на Черно море Николай Илиев премина в Калиакра
Култовият вратар Неделчо Добрев – Бирата взе решение да продължи да пази на Суворово и напролет. Въпреки че е на 43 години, юношата на Черно море не се дава на конкурента си Костадин Иванов, който е на 38, и продължава да си върши работата безупречно.
„Ние разполагаме с най-опитните вратари в групата и те са като виното – стават по-добри с годините. Специално Неделчо се оказа попадение за нас, след като Интер преустанови участие в третия ешелон и го привлякохме. Възрастта изобщо не му се отразява и продължава да отчайва съперниците. В най-добрия ни мач през есента например – срещу Добруджа у дома, той за пореден път затвори вратата и е с огромна заслуга да направим обрат с 10 души от 0:1 до 2:1. Доволни сме, че Добрев прие да остане поне до лятото”, заявиха за „Народно дело Седмицата” треньорите на суворовци Мартин Христов и Живко Бояджиев.
Двамата разкриха още, че искат да привлекат Георги Станчев-Гонзо. Юношата на Спартак в момента е свободен агент. За последно 31-годишният нападател бе в Добруджа, но през есента направи операция на менискус и оттогава не е играл.
„Влязохме в контакт с него, но поиска дни за размисъл. Ако не дойде, няма да вземаме други нови попълнения. И в този си вид съставът ни е сработен и балансиран, и можем да изпълним целта да завършим в топ 4 на Трета лига – Североизточна група”, допълни Живко Бояджиев.
Както е известно, в началото на този век Гонзо бе сред най-големите таланти във Варна, но заради чести контузии и няколко операции не успя да направи кариера, адекватна на безспорните му футболни качества.
Суворово бе напуснат единствено от универсалния юноша на Черно море Николай Илиев, който се справяше еднакво добре като ляв бек и външен халф.
„Николай тренира с Калиакра и до 2-3 дни ще реши дали да остане там. Пожелаваме му успех. Ние никога не задържаме футболист, който е поискал да си тръгне”, каза още Бояджиев.
Междувременно в събота Суворово изигра първата си контрола от зимната подготовка. Отборът победи юношите до 19 години на Дунав с 3:1 след хеттрик на Никола Василев в Оброчище.