ИУ Варна остана с второ сребро

 

БУБА баскетбол спечели втори трофей при мъжете този сезон. Тимът триумфира в турнира Купа БФБ в зала „Универсиада“ след победа с 93:67 срещу Икономически университет Варна във финалния мач. Победата на шампиона от първенството на „А“ група беше категорична и той доказа доминацията си във втората баскетболна дивизия. Варненци пък си тръгнаха с втори трофей за второ място от този сезон.
БУБА започна мача със страхотно темпо в нападение и бързо натрупа точков актив. Варненци успяха да отвръщат само в първите минути, но в края на първата част успеваемостта на БУБА се вдигна и разликата бързо стана 13 точки. Играчите на Мануел Марков продължиха да контролират мача до почивката и увеличиха разликата още за 53:36. След подновяването на играта Иван Алипиев и Александър Милов продължиха да наказват съперника и разликата бързо скочи над 20 точки, като БУБА продължаваше да поддържа високото темпо. След 30 минути резултатът вече беше 79:53. При шест минути и половина преди края на срещата Андрей Иванов получи контузия на ръката, но в този момент се оказа, че в залата няма дежурен лекар и мачът бе прекъснат. Играта бе спряна за около 10 минути, след което играта бе подновена. Оказа се, че организаторите – столичните клубове БУБА и Атлетик – не знаят за липсата на лекар, а той си е тръгнал на почивката на финалния мач. До края темпото спадна, а след като изходът вече беше ясен, отборите доиграха спокойно мача.
Иван Алипиев получи трофея за MVP на турнира, след като изигра отличен мач за победителите. Той завърши с 28 точки, 11 борби и 5 асистенции. Александър Милов добави 27 точки и 7 борби.
За ИУ Андрей Иванов отбеляза 18 точки и хвана 6 борби, а с 14 плюс 4 се включи Кристиян Кръстев.