Искрено признание в интернет: Не минава ден без джебчийска кражба в автобус 148

Пътниците в автобусите във Варна често се ядосват, когато кондукторите настояват те да са готови с парите за билет едва ли не още с качването. Оказва се обаче, че това всъщност е за доброто на самите пътници.

„Обръщам се най-вече към дамите, ползващи линия 148! По тази линия шетат много джебчийки. Искам да ви посъветвам следното – приготвяйте си парите или картите преди да се качите в автобуса! Като кондуктор ви го казвам! Не вадете в тълпата портмонетата си! Няма ден, в който поне една жена да не е ограбена! Дано ме послушате!”, написа в социалните мрежи кондуктора, цитирана от 7dnivarna.bg.

Проблемът едва ли е само по цитираната от нея линия. Припомняме, че от общинския превозвач „Градски транспорт – Варна“ увериха преди време, че са взели необходимите мерки за сигурността на пътниците и са монтирали камери.

„Имаме вече монтирани камери в автобусите. Знаете, в нашите автобуси е натоварено, лятно време се появяват джебчии, гастрольори и от съседни страни. Те вече могат да бъдат видени на видеозаписите“, каза през януари Злати Златев, изпълнителен директор на „Градски транспорт“, пред „Фокус“. Още преди това камери има в тролеите. Явно обаче взетите мерки не са достатъчно ефективни, както свидетелства кондукторката.