Илиан Илиев: Искам футболистите на Черно море да се забавляват на терена

 

Кики продължава да се ползва с треньорското доверие

 

Въпреки силния старт на Черно море в елита, Илиан Илиев продължава да стои здраво стъпил на земята, тъй като е наясно, че първенството е тежко и дълго и предстоят много битки.

„Рано е да говорим, че може да сме фактор в елита, защото първенството е много дълго, а отборите са равностойни. Нещо, което е важно, е да се опитваме винаги да играем футбол и да побеждаваме. Да сме дисциплинирани, когато имаме топката, да сме агресивни, когато искаме да си я върнем, и с играта си да върнем хората на трибуните. Започне ли да идва повече публика, значи се справяме”, каза за „Народно дело” Илиев.

„Най-важно е да практикуваме нашия стил и да го налагаме, както и да поддържаме постоянно добро игрово ниво. Всички, които излизат да играят за Черно море, трябва да изпълняват поставените задачи и да се забавляват”, допълни специалистът.

Запитан продължава ли един от най-качествените футболисти на Черно море – Дани Кики, да се ползва с неговото доверие, Илиев бе лаконичен: „Дани е футболист с безспорни качества и когато дойде моментът, в който да влезе на терена и да помогне на отбора, ще го направи. Както той, така и всички останали.”

Илиан Илиев призна, че към техните таланти има интерес от отбори във Втора лига, но те държат да останат на „Тича”.

„Младите предпочитат да стоят тук и не искат да ходят никъде, и то на места, където ги искат, защото ще са им нужни. Но един млад футболист, ако иска да се развива, трябва да играе, а в случая имаме много играчи – 24 полеви, и не мога да наложа еднвоременно всичките ни таланти. Няма по-добър подарък за един младок от това да го искат някъде. Не го ли приеме, значи иска да си живурка. Ако младите не променят решението си, не е изключено да се разделим с някои от тях”, завърши Илиев.