Изчезна волейболист на Черно море БАСК

Отборът отказа лагер в Гърция заради шока след катастрофата
 „Баските” правят курбан за здраве и късмет в близките дни

Един от талантливите състезатели на Черно море БАСК – Велин Стоянов, не се е появявал в залата след катастрофата миналата година. Както е известно, на 3 декември автобусът на „баските” беше помлян от тир след мача в Добрич. Варненци получиха различен тип контузии, а четирима състезатели се лекуваха в болница известно време.

31-02
„Велин изчезна след катастрофата. Наскоро разбрах от родителите му, че пиел антибиотици заради усложнения след прекаран грип. На мен обаче не ми се е обаждал и не зная кога ще се върне в залата”, каза за „Народно дело Седмицата” Тупанков.
Вчера неговите подопечни направиха първите си две тренировки за 2017 година, след като имаха два почивни дни за празниците.
„Всички тренират, без Петър Милушев, който продължава да се възстановява от травмите си след катастрофата. Шокът от случилото се на пътя край Добрич още не е отминал, тъй като психическата травма е дълбока. В близките дни ще направим курбан за здраве и късмет”, допълни Тупанков.
Треньорът призна, че са отказали окончателно турнето в Гърция. „Имахме покана от Александруполис да тренираме с тях и да играем контроли. Но момчетата още не са готови да пътуват, което е нормално. Ще продължим със заниманията в нашата зала до първия ни мач за тази година със Славия на 16 януари в София”, каза още Тупанков.
Специалистът обмисля да подсили състава с две-три попълнения. Първото от тях е центърът Николай Миронов, който ще бъде картотекиран за двубоя с „белите”.
„Николай е наш възпитаник. Тренира с нас цяла есен, вече е подготвен и ще разчитам на него. В близките 10 дни се надявам да финализираме преговорите с още един-двама, които да повишат вътрешната конкуренция”, завърши Тупанков.

Пламена Димова отказа съперничка в 40-ата секунда

31-03
Състезателката на „Боил” Пламена Димова продължава да мачка на ринга. На галавечер по бокс в Нови Искър ден преди новата година тя отказа съперничка още в 40-ата секунда.
„Трябваше да играя с друга състезателка, но след като не се яви, ми намериха друга противничка. Бързо приключих срещата, но в България явно е така. Правя всичко възможно да си уредя по-сериозни мачове в Европа”, заяви за „Народно дело Седмицата” Пламена.
Както е известно, нейната цел е още тази година да играе мач за световната титла в категория до 51 кг. За да се превърне обаче в реален претендент на шампионката на планетата в категория до 50,8 кг – Суси Кентикян (35-2, 17 КО) от Армения, Плами трябва да спечели най-малко още една победа на международния ринг.
Следващата изява на Димова ще е на 10 февруари, когато й предстои професионален мач по кикбокс в стил К-1 на галавечер под егидата на Pro-fight.

Каратеки на „Ичи Геки” взеха изпити за повишаване на степен

31-04

В СК „Ичи Геки Варна“ закриха годината с изпити за повишаване на степен.
Мероприятието се проведе под надзора на шихан Емил Костов, сенсей Гергана Апостолова-Костова и сенсей Зихни Хасанов, членове на изпитната комисия към БКА-ИКО България.
Каратеките от клуба на световния шампион Емил Костов, защитили своите степени, получиха сертификати след традиционната тренировка в клуба, който се подвизава в зали „Простор”.