Изкушават с атрактивна томбола на плувния празник „1000 х 1000“

 

Атрактивна томбола ще е голямата изненада за участниците в плувния празник в морето „1000 х 1000“. Събитието, което се организира от община Варна и ПСК Черно море, ще се проведе на 5 август, ден преди маратона „Галата – Варна”. Всеки участник ще получи сувенирна гривна и пореден номер. След приключване на плувния празник с получените поредни номера ще бъде разиграна томбола с награди.
Целта на събитието, което няма състезателен характер, е много от любителите на плуването, които нямат възможност да преплуват големия маратон, да усетят тръпката и емоцията от магичния спорт.
„1000 х 1000“ ще бъде генерална тренировка за „Галата – Варна” за някои от участниците, които на 6 август ще мерят сили в най-старото плувно състезание у нас. Сборният пункт, където ще се записват за участие желаещите да се потопят в емоцията на плувния празник, е в 8 ч – на плажа до Вълнолома. Събитието е обезпечено с професионални спасители и бързоходни катери, които ще гарантират сигурността на участниците. Осигурени са трима лекари и линейка.
Музикално озвучаване на брега е подсигурено за всички почитатели на плуването, които няма да участват в събитието, а са дошли да подкрепят своите близки.

Венци Айдарски идва отново за „Галата – Варна“

Най-добрият плувен маратонец в момента Венцислав Айдарски подновява подготовката си още на 2 август, когато ще започне лагер на Камчия, близо до Варна. Програмата ще е насочена за последните два старта от Световната купа в Китай и Хонконг през октомври, информира Николай Вакареев – наставник на плувеца, който на шампионата на планетата в Унгария записа най-предното класиране за българските състезатели в „сините“ спортове досега.
Класира се 14-и на 10 км открити води на езерото Балатон. Айдарски ще участва на 6 август на най-престижния плувен маратон у нас „Варна-Галата“, чийто неизменен победител е през последните години. Общият награден фонд за надпреварата, която ще се проведе за 77-и път, е 7000 лв.
Иран отказа контроли с националите ни във Варна

От иранския национален отбор са отказали поканата да играят контроли с българските волейболисти във Варна. Момчетата на селекционера Пламен Константинов в момента тренират в София за европейското първенство в Полша от 24 август до 3 септември. На 1 август обаче отборът се мести в морската столица и идеята беше на 5 и 6 август играчите да премерят сили с най-добрия азиатски отбор. След като този вариант отпадна, ще бъде търсена друга възможност за спаринги за тази дата. За момента мъжкият ни национален отбор има сигурни две приятелски срещи – срещу националите на Белгия на 11 и 12 август.