Издирват чрез медии собствениците на изгубени любимци

 

Читатели ни изпратиха в края на миналата седмица писма с молба да помогнем за издирването на собствениците на домашни любимци. В единия случай става въпрос за куче, а в другия случай за котка, като и в двете ситуации е очевидно, че животните са домашни, а не улични. Сигналът за намереното куче дойде в петък и беше публикуван и в най-четения варненски информационен сайт „Петел. Бг“. Малкото куче било с нагръдник, объркано е и се е лутало. Намерели го застанало пред зоомагазин „Бъни“.


„Приютен е. Трябва да му намерим стопаните по-бързо, тъй като страда за тях“, сподели читателят. Ако някой си го познае, да се свърже с момичето, при което на телефон 0898 555 626.
На следващия ден пък до редакцията ни дойде сигнал за изгубена котка, открита в петък вечер. „Днес около 23:30 бях в заведение, намиращо се на ул. „Константин Величков“ 55 в гр. Варна. Изведнъж се появи много красив британски късокосмест котарак. Потърсих в интернет дали някой е публикувал нещо за изгубена котка, но не открих нищо, затова пиша тук с надеждата котенцето да се върне при своите стопани. Бих го приютила с огромно удоволствие, докато някой го потърси, но за жалост живея в квартира и е забранено внасянето на животни“, написа наша читателка. Тя съветва стопанинът на котката да я търси около заведението, защото тя постоянно минавала от там.