Издирват измамница на наематели

 

Предадената на съд с обвинителен акт на Районната прокуратура във Варна Екатерина М. не се е явила в съдебно заседание. Неявяването й стана причина състав на Варненския районен съд да измени мярката й за неотклонение от „Подписка“ в „Задържане под стража“.
34-годишната висшистка, която е майка на три деца, е подсъдима за извършени от нея измами с даване на жилището на баща й под наем. Само за периода от 1 март до 30 юли 2015 г. тя успяла да набави за себе си имотна облага, като възбудила и поддържала в заблуждение 29 кандидати да наемат апартамента.
Общата стойност на причинената имотна вреда на измамените е в размер на 12 960 лева.
Схемата на всичките измами е приблизително една и съща. По обява във вестник или в сайт Екатерина М. публикувала, че отдава апартамент под наем.
За връзка с нея посочвала личния си мобилен телефон. В същото време преглеждала и сайтове, в които различни хора търсели под наем жилище във Варна. Обаждала се на търсещите, уговаряла си среща и показвала предлаганото под наем жилище, в което били и трите й деца. Искала и капаро или наем за месец или повече от харесалите имота. Когато наемателите искали да се нанесат, подсъдимата започвала да изтъква проблеми с документите на едно от децата си, които трябвало да изведе зад граница.
Предстои 34-годишната жена да бъде издирена и задържана за явяването й пред Варненския районен съд, където ще отговаря за престъпление, извършено като продължавано деяние. Междувременно тя е била осъдена за друго престъпление.