Известни лечители демонстрираха уникални методи

Фестивал на здравословния живот „Здравей Здраве” се проведе на 1 и 2 октомври във Фестивален и конгресен център във Варна. Целта му е да провокира интереса на гражданите към здравословния начин на живот във всички негови аспекти: физическо, емоционално, ментално и духовно здраве. В рамките на разнообразни инициативи се представят широка гама от естествени начини за възстановяване на здравето и за предотвратяване на заболявания и се поощрява използването на здравословни стоки и услуги. Фестивалът е трибуна на холистични лекари, консултанти, лектори, терапевти, хора, занимаващи се с психологична помощ, треньори на лечебни двигателни техники, които представят един впечатляващ и завладяващ свят в полза за здравето.

10-zdrave
„Здравей Здраве“ се провежда за пръв път през октомври 2010 година в Пловдив. В годините след това инициативата е подета и от други градове в страната – Казанлък, Троян, Търговище, Кърджали, Ямбол. Навсякъде фестивалът се организира от граждански инициативни комитети.
Форумът е изграден върху три водещи принципа: ДОБРОВОЛНО, БЕЗПЛАТНО, СПОДЕЛЕНО. Лектори, терапевти, инструктори безплатно споделят с посетителите своите знания и умения. В това издание на фестивала участие взеха известни лектори, лечители, спортисти и др., в това число д-р Валери Шакола, д-р Иван Джеджев, д-р Тодор Господинов, известният билкар Емил Елмазов, инструктурът по йога и обща физическа подготовка Емил Златев, специалистът по здравословно хранеен д-р Таня Грандева, преподавателят от школата на Норбеков г-жа Гузал Тажибаева и много други.