Иво Георгиев гласен за шеф на Спартак, Бойко Величков – за треньор

Връщат стадиона и прилежащите площи на клуба през ноември
Спартаклии стягат здрав отбор, очакват покана от БФС за „Б” група
Бившият голмайстор на Спартак (Варна) Иво Георгиев е гласен за нов изпълнителен директор на клуба от януари. Друг екскадър на „соколите” – Бойко Величков, пък е спряган за нов старши треньор. Както е известно, двамата подкрепиха мощно инициативата на феновете за връщане на имотите на клуба, която даде резултат през миналата седмица.
Постигната бе договорка с мажоритарния собственик на Спортен комплекс „Спартак” АД стадион „Спартак” и прилежащите му спортни съоръжения да бъдат върнати като общинска собственост. След като това бъде официално гласувано на сесия на ОбС Варна през ноември, общината ще предостави стадиона и прилежащите му площи за ползване на клуба. За решаване на казуса съдейства лично спортният министър Красен Кралев, който се върна за един ден във Варна, за да води лично преговорите.
За „Народно дело Седмицата” Кралев разкри, че държавата ще реновира тревното покритие на стадион „Спартак”, като ремонтът започва от март.
В Спартак пък планират да стегнат добър отбор за пролетния полусезон, който да не се излага повече в третия ешелон до лятото. Ако всичко около финансирането е изрядно, спартаклии се надяват да получат покана от БФС за участие във Втора лига от юли 2018 година. При положение че не стане, в Спартак са убедени, че ще се завърнат с игра в професионалния футбол през лятото на 2019 година.


„Оттук нататък, пътят е един – нагоре. Колкото се може по-скоро трябва да се завърнем във Втора лига, а след това и в Първа, там където ни е мястото”, заявиха от Спартак.
Голмайсторът на “А” група през сезон 1995/1996 Иво Георгиев потвърди, че след като си върна базата, Спартак ще е устремен към професионалния футбол. Георгиев обаче отхвърли възможността възроденият и обединен клуб да влезе в схеми и да се изкачи изкуствено в професионалния футбол.


“Събрали сме се разбрани хора. Ще се обединим за благото на Спартак. Идеята е да създадем силно ядро и да атакуваме по честен път завръщане в професионалния футбол. Искаме да тръгнем на чисто и да си извървим, както следва, нашия път”, заяви Иво.


“Готови сме за обединение. Гарантирам, че ще имаме подкрепата и на фенове, и на бизнесмени, за да тръгнем отнякъде. Няма да правим схеми като ЦСКА и да почнем от “А” група директно, няма да се обединим и с Аксаково. Ако се налага, ще тръгнем от най-ниското стъпало и година след година ще се изкачваме постепенно нагоре”, допълни Георгиев.
Как ще се развива Спартак занапред, скоро ще се види, но този етап трябва да се отдаде дължимото на феновете му – тези от Синдикат 12 и техните поддръжници, които са големите победители в казуса „Спартак” и спасители на клуба.
ФЕНОВЕТЕ на „Спартак” доказаха какво значи обич, вярност и отдаденост на една кауза. Дадоха гласност на една несправедливост и получиха огромна публична подкрепа на национално и местно ниво от бивши и настоящи изтъкнати футболисти, славни треньори, обществени личности, агитки, медии и т.н.
Ако ФЕНОВЕТЕ не бяха поставили толкова остро, убедително и компетентно проблема, сигурно щеше да бъде спазена поговорката „кучетата си лаят, керванът си върви”, и Спартак щеше да продължи да копае футболното дъно.
Победата на ФЕНОВЕТЕ е с още по-голяма стойност, тъй като те разрешиха заплетен и сложен казус, какъвто никога не е съществувал в родния футбол. Ето защо, ФЕНОВЕТЕ не само победиха, те направиха нещо историческо в българския футбол.
Благодарение на ФЕНОВЕТЕ и единствено на тях, сега любимият им „Спартак” си връща стадиона и прилежащите площи след 10 години. Това отваря възможност за реално финансиране чрез сериозен инвеститор или генерален спонсор, какъвто нямаше от 8 години насам и изобщо в последните 5 години.
По кой път ще тръгне Спартак, предстои да разберем. Но щом има такава предана, силна и завладяваща публика, бъдещето трябва да е като в приказките…