Зов за помощ от Добрева чешма: Три денонощия варненци останаха без ток

Читателката ни Мария Димитрова се обърна със зов за помощ  в неделя сутринта: „В местността Добрева чешма край Варна нямаме ток трето денонощие. Не разбирам как при липсата на ураганен вятър стоим без ток все още. Нито сме откъснати от пътя, нито от града“, написа тя. Проблеми с тока обаче имаше и на много други места във Варна от началото на влошаването на времето в петък.
Екипите на ЕНЕРГО-ПРО отстраняваха и през нощта повредите по електроразпределителната мрежа в Североизточна България, съобщиха от дружеството.
Аварийните екипи на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи продължиха и след настъпване на нощта да възстановяват причинените от зимната буря аварии по електроразпределителната мрежа в Североизточна България. Към 20:30 часа с събота без електрозахранване  бяха по-малко от 60 населени места в областите Силистра, Добрич, Шумен и Варна.
От началото на съботния ден електроподаването беше възстановено в близо 200 населени места. Влошените метеорологични условия и многото непроходими поради снегонавявания пътища възпрепятстват бързото отстраняване на възникналите аварии, тъй като специалистите на електроразпределителното дружество не могат да достигнат до повредените съоръжения.
Екипите на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи получават пълно съдействие и помощ от областните управители, кметовете, областните пътни управления и подразделенията на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“, които организират почистване на непроходимите пътни участъци.