Зов за помощ: Жена от Варна има нужда от 12 000 лева, за да проходи

Жена от Варна, посветила живота си на това да помага на други хора, има нужда от 12 000 лева, за да бъде сбъдната най-голямата й мечта – да проходи. Росина Русева е ярък пример, че когато духът ти е силен, нищо не може да те пречупи. Въпреки всички тежки удари, които животът й нанася, винаги я води проста максима: „Вярвам в доброто“.
46 години Росина е в инвалидна количка заради грешно поставена ваксина. Впоследствие губи баща си и брат си. На ръба на оцеляването обаче завършва висше образование, започва да твори и да помага на други хора, разказват от БиТиВи, цитирани от „Пик“.
„Не мога да стоя и да гледам как някой има нужда от помощ и да бъда безразлична, защото така е по-добре, така е по-лесно“, казва Росина.
Тя е участвала и дори сама е организирала редица благотворителни акции за нуждаещи се. Събира също пари за инвалидни колички на онкоотделения, а когато научава за наводнението в село Бисер например, изпраща на пострадалите абсолютно всичките си дрехи.
На мен ми стига да видя радостта в очите на хората“, уверява Росина.
За да има радост и в нейните очи обаче, сега от помощ се нуждае самата тя. Съществува голям шанс Росина да проходи, ако се подложи на лечение в клиника в Полша, което е непосилно за нея и възрастната й майка. И Росина, и майка й не се отказват. Цяло лято продава на улицата фотоколажи, които самата тя е създала, събирайки 4000 лева. Нужни са още 8000 до края на октомври, за да се сбъдне мечтата й.
„Вярвам, че ще бъде събрана останалата част от парите. Аз ходя в съня си“, казва Росина.
За да ходи Росина и след като се събуди, е нужно просто повече хора да повярват в доброто. Както тя вярва.
Ето и банковата сметка, на която може да й помогнете:
SWIFT: UBBSBGSF
Client ID4481000
ROSINA RUSEVA
BG51UBBS80021062146430