Зов за помощ: Варненка търси средства, за да проходи

 

Варненката Росина Русева, която е прикована в инвалидна количка заради заболяване, търси начин да продължи лечението си и да проходи. С помощта на добри хора през април тя направи първите си крачки.
За да стане това възможно, беше използван локомат – специализиран медицински робот, който помага на пациенти с частична или цялостна загуба на двигателни функции, детска церебрална парализа, пациенти, прекарали инсулт или претърпели мозъчна травма с цел да им помогне да проходят отново. Роботът изпраща сигнали до мозъка, чрез постоянно повтарящи се упражнения, така че да го накара да преработи тези сигнали правилно и да ги превърне в движения. Днес Росина Русева отново се обръща към хората с молба за помощ, за да продължи лечението си.
„Мога с помощ на двама души да измина по-дълго разстояние. Плувам на гръб и по корем. Стоя САМА, като се държа за парапет“, споделя напредъка си Росина в своя зов за помощ. Нужни са ѝ 6000 лева за две седмици терапия.
„В инвалидна количка съм заради грешно поставена ваксина. Впоследствие загубих баща си и брат си. Благодаря на всички българи, които ми протегнаха ръка. Битката е спечелена, но не и войната“, пише варненката. Тези, които искат да помогнат Росина да проходи, може да го направи чрез дарение по тази банкова сметка:
SWIFT: UBBSBGSF
Client ID4481000
ROSINA RUSEVA
BG51UBBS80021062146430
ОББ