За четвърти път поред: Хандбалистите на „Локо” вдигнаха Купата

Никола Карастоянов благодари на своите, че го направили специален треньор
„Спартак” завърши четвърти, след като изгуби малкия финал

Хандбалистите на „Локомотив” вдигнаха Купата на България за четвърти път поред. Шампионите спечелиха срещу „Добруджа” с 32:24 (16:11) финалния мач в Кубрат вчера.
Най-резултатен за успеха беше Бранимир Балчев с 11 гола. Останалите голмайстори: Тансер Юсню – 9, Станислав Добрев – 4, Димитър Георгиев – 3, Теодор Добрев – 2, Живко Димов – 2, и Николай Николов – 1.


За спечелването на поредния трофей допринесоха също Чавдар Чернев, Димитър Грозев, Галин Найденов, Кирил Савов, Иван Иванов, Костадин Иванов, Йордан Попов, Лазар Лазаров и Михаил Пенев.
Бранимир Балчев бе отличен с приза за голмайстор, а Тансер Юсню – за най-полезен състезател.
Специални награди от община Кубрат за най-успешни хандбалисти, излезли от школата на клуба, получиха Балчев и Николай Николов.


След триумфа Никола Карастоянов засипа със суперлативи своите подопечни.
„Това, което искахме, го постигнахме. Благодаря на момчетата, че си свършиха по най-добрия начин работата и ме накараха да се почувствам специален треньор”, заяви за „Народно дело Седмицата” Карастоянов.
Другият варненски клуб „Спартак” завърши на четвърто място, след като изгуби малкия финал от „Чардафон” (Габрово) с 26:29.
”До почивката се справихме в защита, но после допуснахме да се откъснат с 2-3 гола и се подведохме по тяхното темпо. Като цяло направихме много грешки и прегоряхме в най-важните моменти”, коментира треньорът на спартаклии Веселин Станков.
Преди това на 1/2-финала „Локомотив” победи „Спартак” с 31:19 (14:9).
„Контролирахме събитията на терена през цялото време и само на моменти допускахме преднината ни да падне до 2-3 гола. Имахме проблеми с 11 изгонвания, но ги преодоляхме и те не се отразиха на спора”, каза наставникът на „Локо” Никола Карастоянов.
„Доволен съм от агресията ни в защита между 6-ата и 20-ата минута. После обаче се уморихме и нямаше как да се противопоставим на съперник с по-дълга пейка”, заяви треньорът на спартаклии Веселин Станков.