Защо да изберете превръзки без парабени?

Изборът на превръзки е много важен за интимното здраве на жената, но понякога това обстоятелство не се взема предвид и не се поставя на пиедестал. Сред разнообразието от марки и модели трябва да търсите не само удобство, но и изчистен състав, без парабени.

Защо това обстоятелство е важно? Специалистите от Sleepy Organic споделят какви са ползите на ежедневните превръзки без парабени и защо да внимавате за техния състав.

Какво представляват парабените и защо не са подходящи за интимна грижа?

Представляват група от химични съединения, използвани широко козметични и хигиенни продукти, под формата на консерванти. Срещат се дори в някои медикаменти.

Причините за тяхната употреба, е че служат за удължаване на срока на годност, както и предотвратяване и развитие на гъбички, бактерии и плесени. Те са признати като ефективни средства, което ги прави широко разпространени в козметичната индустрия.

Като недостатък се откроява, че могат да крият здравословни рискове за организма. Неблагоприятните действия, които могат да имат, са:

  • Натрупване на химикали в тялото – чрез абсорбцията им в кожата, могат да навлязат в тъканите на тялото. Този процес може да доведе до натрупване на тези химикали в организма с времето;
  • Възможна е проява на алергични реакции – някои хора могат да проявят алергични реакции към парабени. Те се изразяват чрез обриви, раздразнения или дори по-сериозни проблеми с кожата.

Какви са предимствата на превръзките без парабени?

Изборът на превръзки без парабени предоставя по-малко риск от нежелани реакции. Освен това, съставът на такива артикули е изчистен и включва подходящи натурални съставки, като екстракти от растения. Тези екстракти могат да имат успокояващи и хидратиращи свойства, които са благоприятни за интимната зона.

Натуралните екстракти са толерантни дори към по-чувствителната кожа, което ги прави подходящи за всеки. Освен това, те предпазват тялото от патогени и служат като превенция за инфекции.

Носят комфорт през цялото денонощие, което е много важно, предвид факта, че превръзките изискват 24-часова употреба без прекъсване.

Превръзките без парабени са препоръчителни за жени на всякакви възрасти – от тийнейджърски период до зряла възраст. Те предпазват интимната зона и се грижат за удобството ви през цялото време. Поддържат нормалното pH на деликатната зона.

  • публикация